Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SAK muuttaa keskustaan Hakaniemestä

Viitisenkymmentä ammattiliittoa perustaa uuden keskusjärjestön.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
SAK:n toimitalo Helsingin Hakaniemessä.
SAK:n toimitalo Helsingin Hakaniemessä. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Suomen Ammattijärjestöjen keskusjärjestö SAK lähtee Hakaniemestä ensi vuonna, kun se yhdistyy toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n kanssa. Uudelle keskusjärjestölle etsitään tiloja keskustasta.

SAK ja sen edeltäjä Suomen Ammattijärjestö tulevat ensi vuonna toimineeksi Hakaniemessä 110 vuotta. Suomen Ammattijärjestö perustettiin vuonna 1907. Järjestö toimi ensin Sirkuskadulla, joka myöhemmin muuttui Paasivuorenkaduksi. Metalliliiton taloon Hakaniemen torin varrella järjestö muutti vuonna 1969.

Hakaniemi pysyy kuitenkin ammattiliittojen pesänä, sillä useimmilla SAK:laisilla liitoilla on siellä toimistonsa.

Uudelle keskusjärjestölle etsitään paitsi tiloja, myös uutta nimeä. Puheenjohtajan valintakin on edessä alkusyksystä. SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly jää eläkkeelle, joten hän ei tule kysymykseen.

49:n mukaan tulevan liiton edustajat käsittelivät keskiviikkona perustamisselvityksen viimeisintä versiota ja tämän jälkeen järjestön perustaminen siirtyy liittojen käsittelyyn. Aiesopimus uudesta keskusjärjestöstä on tarkoitus allekirjoittaa kesäkuussa ja järjestön toiminta alkaa vuoden 2017 alusta.

Mukana ovat kaikki SAK:n ja STTK:n jäsenliitot, kaksi Akavan jäsenliittoa ja kymmenen keskusjärjestöihin kuulumatonta ammattiliittoa. Ne edustavat 1,7 miljoonaa palkansaajaa kaikilta toimialoilta.

SAK:n säännöt korvautuvat uuden keskusjärjestön säännöillä. STTK siirtää varansa, velkansa ja vastuunsa tälle uudelle keskusjärjestölle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat