Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan Ylen toimittajaan kohdistuvasta vainoamisesta

HS:n tietojen mukaan tutkintapyyntö kohdistuu Johan Bäckmanin ja MV-lehden omistajan Ilja Janitskin toimintaan.

Kotimaa
 

Helsingin poliisi on aloittanut esitutkinnan toimittajaan kohdistuvista kunnianloukkauksista ja vainoamisesta. Helsingin Sanomien tietojen mukaan kyseinen toimittaja työskentelee Ylessä.

”Tutkimme suomalaiseen toimittajaan kohdistuvaa juttua, jossa epäillään vainoamista ja törkeitä sekä perusmuotoisia kunnianloukkauksia. Epäiltyjen tai asianomistajan nimeä en voi paljastaa”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Harri Saaristola.

HS:n tietojen mukaan Ylen toimittaja on pyytänyt tutkintapyynnössään poliisia selvittämään, onko dosentti Johan Bäckman syyllistynyt muun muassa törkeään kunnianloukkaukseen ja vainoamiseen sekä verkkojulkaisu MV-lehden omistaja Ilja Janitskin törkeään kunnianloukkaukseen.

Poliisi ei ota kantaa siihen, kohdistuuko esitutkinta juuri näihin henkilöihin.

Toimittaja on kertonut aiemmin julkisuudessa, että hän on joutunut Bäckmanin kansainvälisen mustamaalauskampanjan kohteeksi.

Toimittajan mukaan Bäckman on levittänyt hänestä valheita venäläisissä viestimissä ja sosiaalisessa mediassa. Bäckman on toimittajan mukaan väittänyt hänen keräävän laitonta henkilörekisteriä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kannattajista sekä toimivan ulkomaisten tiedustelupalvelujen avustajana.

Myös Janitskinin MV-lehti on julkaissut toimittajasta useita kirjoituksia.

HS ei ole tavoittanut Johan Bäckmania kommentoimaan tutkintapyyntöä. Ilja Janitskin kertoi keskiviikkona MV-lehdessä julkaisemallaan äänitallenteella, ettei hän ole saanut tietoa esitutkinnasta.

Esitutkinta on alkanut muutama päivä sitten. Tutkinnasta kertoi ensimmäisenä STT.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat