Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi tutkii toimittajaan kohdistunutta vainoa

HS:n tietojen mukaan tutkintapyyntö kohdistuu Johan Bäckmanin ja MV-lehden omistajan Ilja Janitskin toimintaan.

Kotimaa
 

Helsingin poliisi on aloittanut esitutkinnan toimittajaan kohdistuvista kunnianloukkauksista ja vainoamisesta. Helsingin Sanomien tietojen mukaan kyseinen toimittaja työskentelee Ylessä.

”Tutkimme suomalaiseen toimittajaan kohdistuvaa juttua, jossa epäillään vainoamista ja törkeitä sekä perusmuotoisia kunnianloukkauksia. Epäiltyjen tai asianomistajan nimeä en voi paljastaa”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Harri Saaristola.

HS:n tietojen mukaan Ylen toimittaja on pyytänyt tutkintapyynnössään poliisia selvittämään, onko dosentti Johan Bäckman syyllistynyt muun muassa törkeään kunnianloukkaukseen ja vainoamiseen sekä verkkojulkaisu MV-lehden omistaja Ilja Janitskin törkeään kunnianloukkaukseen.

Poliisi ei ota kantaa siihen, kohdistuuko esitutkinta juuri näihin henkilöihin.

Toimittaja on kertonut aiemmin julkisuudessa, että hän on joutunut Bäckmanin kansainvälisen mustamaalauskampanjan kohteeksi.

Toimittajan mukaan Bäckman on levittänyt hänestä valheita venäläisissä viestimissä ja sosiaalisessa mediassa. Myös Janitskinin MV-lehti on julkaissut toimittajasta useita kirjoituksia.

Tutkinnasta kertoi ensimmäisenä STT.

Lisäksi Poliisihallitus on tehnyt Helsingin poliisille tutkintapyynnön, jossa se pyytää poliisia selvittämään onko Mv-nimisen verkkosivuston lahjoituksia keräävissä toiminnoissa kyse laittomasta rahankeräyksestä.

Mv esimerkiksi pyytää kirjoitustensa alla halukkaita tekemään itselleen lahjoituksia joko suoraan pankkitilille tai erilaisten verkkomakuspalvelujen kuten Paypalin turvin tai digivaluutta Bitcoinilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat