Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylen kysely: Hallituspuolueiden suosio laskee, Sdp:n jatkaa kasvuaan

Hallituspuolueista kannatus on laskenut eniten perussuomalaisilla, selviää Ylen uutisten teettämästä kannatuskyselystä.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Hallituspuolueiden suosio on hiipunut, kertoo Ylen uutisten helmikuussa teettämä kannatuskysely. Ylen kyselyn mukaan hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus oli 47 prosenttia. Alamäki on jatkunut marraskuusta lähtien.

Hallituspuolueista kannatus on eniten laskenut perussuomalaisilla. Ylen kyselyn mukaan puoluetta kannatti 9,0 prosenttia eli liki puolet pienempi kuin eduskuntavaaleissa. Tuolloin perussuomalaiset sai äänistä 17,7 prosenttia.

Keskustan kannatus on pienentynyt hieman viime eduskuntavaaleista. Huhtikuussa keskustan kannatus oli 21,1 prosenttia, nyt tehdyssä mittauksessa 20,7 prosenttia. Kokoomuksen kannatus on laskenut eduskuntavaalien 18,2 prosentista nykyiseen 16,9 prosenttiin.

Sdp:n kannatus on kasvanut eduskuntavaalien 16,5 prosentista 22,9 prosenttiin. Toisaalta vihreiden kannatus kääntynyt laskuun Ylen edellisestä mittauksesta. Helmikuun alussa puoluetta suosio oli 12,3 prosenttia, nyt julkaistussa kyselyssä 10,7 prosenttia.

Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Jari Pajunen kertoi Ylelle, että suurin muutos on äänestäjien hämmennys, sillä vain 58,3 prosenttia halusi kertoa, mitä puoluetta äänestää.

Kannatusarvion on tehnyt Taloustutkimus, joka haastatteli siihen yhteensä 2 895 ihmistä. Heistä puoluekantansa kertoi 1 689. Haastattelut tehtiin 3.2.–1.3. Tulosten virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla 1,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat