Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soten muutosjohtajaksi haki 32

Yksi hakijoista on Vantaan vanhus- ja vammaispalvelujohtaja Timo Aronkytö.

Kotimaa
 

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen (sote) muutosjohtajaksi on hakenut 32 henkilöä.

Määräaikainen tehtävä alkaa tänä keväänä ja kestää vuoden 2019 loppuun.

Yksi hakijoista on Vantaan kaupungin vanhus- ja vammaispalvelujohtaja, lääketieteen lisensiaatti Timo Aronkytö, joka on aiemmin työskennellyt myös sosiaali- ja terveysministeriössä.

Tehtävää hakevat myös Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen sekä Kuntien eläkevakuutuksen vakuutuslääketieteen ja kuntoutuksen ylilääkäri Lisbeth Forsman-Grönholm.

Muutosjohtajan tehtäväksi tulee tukea eri alueita sote-uudistuksen täytäntöönpanossa.

”Hän on mukana auttamassa eri alueilla muutosohjelman käynnistämistä siten, että uudet sote-organisaatiot olisivat valmiina aloittamaan työnsä vuoden 2019 alussa”, sanoo ylijohtaja Kirsi Varhila sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Varhilan mukaan muutosjohtaja pyritään valitsemaan mahdollisimman nopeasti. Palkkaamiseen on tarkoitus varata määräraha valtion talousarvioon tuleville vuosille.

Muutosjohtaja toimii aluksi yhteistyössä sote-uudistuksen projektijohtajan Tuomas Pöystin kanssa. Myös Pöystin tehtävä on määräaikainen, ja se päättyy lokakuussa 2017.

”Muutosjohtajan on huolehdittava alueilla esimerkiksi henkilöstön ja omaisuuden siirtojen käytännön kysymyksistä”, Varhila sanoo.

Varhilan mukaan paras hakija olisi sellainen, jolla on kokemusta isojen muutosten johtamisesta sekä kuntien toiminnasta ja sosiaali- ja terveyspalveluista.

Alueille on tarkoitus järjestää muutostukea yhteistyössä Kuntaliiton, alan henkilöstöjärjestöjen ja kansalaisjärjestöjen kanssa.

Maakuntia aiotaan kannustaa myös palvelujen kehittämiseen kokeiluilla. Näitä voisi tehdä esimerkiksi palvelujen digitalisaatiosta ja valinnanvapaudesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat