Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arvokuljetusryöstön tutkinta on edennyt – poliisi kaipaa nyt hiihtolomalaisten havaintoja

Kotimaa
 
Tässä ovat ryöstäjien käyttämät pakoautot
Tässä ovat ryöstäjien käyttämät pakoautot
HS löysi arvokuljetusauton ryöstäjien käyttämät kaksi pakettiautoa kun poliisi oli niitä tutkimassa. Poliisi tiedotti torstaina, että vaikka arvokuljetusautoa kohti oli ammuttu, kukaan ei loukkaantunut eivätkä ryöstäjät saaneet saalista. Kuvaus ja editointi: Arttu Luhtala. Toimittaja: Tomi Peurakoski.

Poliisi tiedotti torstaina, että tutkimukset Salossa tapahtuneen arvokuljetuksen ryöstöyrityksestä ovat edenneet. Poliisin on saanut havaintoja ajoneuvojen liikkeistä ryöstöpaikkana toimineen moottoritien pohjoispuolelta Suomusjärventieltä sekä sen läheisyydestä ennen ryöstöyritystä.

Edelleen kaivataan vihjeitä ryöstöyrityksessä käytettyjen ajoneuvojen liikkeistä. Erityisesti poliisia kiinnosta havainnot moottoritien pohjoispuolella ryöstöyritystä edeltäneiltä päiviltä. Myös ajoneuvojen mahdolliset säilytyspaikat sekä paossa käytettyjen ajoneuvojen liikkeet kiinnostavat poliisi.

Koska rikos tapahtui Etelä-Suomen hiihtolomaviikolla, poliisia kiinnostaa erityisesti vapaa-ajan asuntojen omistajien havainnot poikkeuksellisesta liikenteestä tai pihapiiriin ilmestyneistä oudoista jäljistä. Poliisi toivookin mökkejä alueelta vuokranneita ottamaan yhteyttä. Kaikki havainnot voi ilmoittaa puhelinnumeroon 040 371 3177.

Tutkinnassa poliisi on saanut selvitettyä, että rikoksesta epäillyt ovat mahdollisesti pukeutuneet keltaisiin heijastinliiveihin jo ennen ryöstöpaikalle saapumista. Ryöstöyrityksen aikana he olivat niin ikään pukeutuneet heijastinliiveihin.

Ryöstäjät pysäyttivät G4S-yrityksen arvokuljetusauton torstaiaamuna 25. helmikuuta Turun moottoritiellä Helsinkiin vievällä kaistalla Suomusjärven keskustan ja Kivihovin Teboilin välillä.

He sumputtivat kuorma-auton sekä kaksi pakettiautoa ja sytyttivät taakse palamaan henkilöauton. Yksi autoista oli vuokrattu väärällä henkilöllisyystodistuksella Helsingistä, loput varastettu joitain päiviä aikaisemmin pääkaupunkiseudulta.

Arvokuljetusauton kuljettaja pakotettiin ulos, mutta saalista ryöstäjät eivät saaneet. Yksin autossa ollut kuljettaja selvisi tapahtumista vammoitta.

Joukkio pakeni ennen poliisien saapumista. Jäljet päättyvät parin kilometrin päähän ryöstöpaikalta, minne tekijät hylkäsivät käyttämänsä pakettiautot. Sieltä pakoa on poliisin arvion mukaan jatkettu kahdella tai kolmella henkilöautolla.

Ryöstöyritys vaikuttaa poliisin mukaan hyvin suunnitellulta. Taustalla epäillään olevan järjestäytynyttä rikollisuutta. Huolellisuudesta kertoo esimerkiksi se, että lähellä ryöstöpaikkaa sijainnut kelikamera pimeni selittämättömästi hetki ennen ryöstöä.

Yksi ryöstöautoista vuokrattiin varastetun ajokortin avulla Helsingin Herttoniemessä sijaitsevasta Ideamista. Vuokraaja oli yhtiön mukaan turkiksiin pukeutunut noin 60-vuotias nainen, joka puhui suomea.

Ryöstöyrityksessä käytettiin ainakin pistoolia, mutta aiemmin kerrottuja konetuliaseita ei ainakaan hylsylöytöjen perusteella ryöstöyrityksessä poliisin mukaan käytetty.

Vesa Moilanen / Lehtikuva
Poliisin rikospaikkatutkimusta - Salon Suomusjärvellä tapahtui 25. helmikuuta 2016 arvokuljetusauton (oik.) ryöstö.
Poliisin rikospaikkatutkimusta - Salon Suomusjärvellä tapahtui 25. helmikuuta 2016 arvokuljetusauton (oik.) ryöstö.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat