Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Maksimoin iloa luksuslangoista purkamalla veljelle neulotut vaatteet”

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

”Molemmat lapseni ovat syntyneet 1980-luvulla. Muistan, kuinka en hoitotoimilta kunnolla ehtinyt edes Hesaria lukea. Tilastoja piti tehdä nukkumisajoista, imetyksistä ja ties mistä, aivan avuton ensimmäisen lapsen kanssa olin. Pakkauksista ei ole jäljellä muuta kuin sininen kylpyveden lämpömittari, jolla tarkasti mittasin veden lämpötilan lastani kylvettäessä.”

Leena Liimatainen

”Olin vuonna 1964 täyttänyt juuri 12 ja innokas kutomaan. Veljeni äitiyspakkauksessa oli aivan ihanaa, pehmeää, laadukasta, hurmaavan vaaleanturkoosia vauvanneulelankaa. Mitään sellaista en ollut koskaan aikaisemmin saanut käsiini maaseudulla, vain karheaa itse valmistettua “lampaan lankaa”. Muistan ikuisesti sen tunteen, kun lähes siltä istumalta kudoin potkuhaalarin, nutun ja töppöset tulevalle veljelleni. Sitten tulikin pettymys, miten voisin kaiken tämän ihanuuden jälkeen aloittaa taas arkilangoilla kutomisen. Niinpä salaa purin kaiken, laskostin vyyhdeiksi, kastelin ne suoristumaan ja malttamattomana odotin lankojen kuivumista. Näin menetellen maksimoin luksuslankojen tuoman ilon kutomalla uudelleen täsmälleen samat vaatekappaleet.”

Annukka Elgren

”Peitot ja viltit ovat olleet [myös vauva-aikojen jälkeen] ahkerassa käytössä ensin nuken peittoina, sitten kissan alustoina. Vaaleanpunaiseen hakaneuloilla kuvitettuun peittoon käärittiin persialainen kissamme viime lepoon. Mies käytti sinistä vilttiä autossa polvien lämmikkeenä – käyttää vieläkin. Vauvan lakanoita olen edelleenkin käyttänyt vaatteiden prässäysliinoina.”

Pirkko Tynkkynen

”Haimme kymmenen vuotta sitten äitiyspakkauksen lähipostista ja hieman ihmettelin, kun paketti oli niin erimuotoinen kuin äitiyspakkaukset muistikuvissani ja aika painavakin se oli. Kotona kokoonnuimme avaamaan pakettia. Hämmästys oli suuri, kun sieltä ei paljastunutkaan potkupukuja ja makuupussia, vaan jonkin sortin tekninen vempain, pakkausselosteessa luki muistaakseni kalvopumppu. Olimme siis saaneet väärän paketin postista. Ei kun takaisin. Onneksi ehdimme vaihtaa paketin ennen kuin saamamme paketin tilaaja ehti saada äitiyspakkauksen!”

Heli Vastamäki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat