Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Edustajat ajavat lupaa juoda viiniä festareilla

Lakialoite: sivistynyt naukkailu sallittava aikuisten blues- tai jazztapahtumissa.

Kotimaa
 

Eduskunnassa puollettiin vahvasti torstai-iltana Antti Kaikkosen (kesk) lakialoitetta, jotta omia alkoholijuomia voisi taas tuoda yleisötapahtumiin.

Alkoholilainsäädännön mukaan festareille ei saa viedä omia juomia. Lakia katsottiin läpi sormien vuoteen 2014 asti, jolloin valvontaa tehostettiin ja juomien vieminen esimerkiksi Porin Jazziin tai Järvenpään Puistobluesiin päättyi. Järvenpäässä yleisökato uhkasi jo tapahtuman järjestämistä.

Aloitteessa, jossa ehdotetaan kiellon kumoamista, on allekirjoittajia kaikista eduskuntapuolueista paitsi kristillisdemokraateista.

Kaikkonen sanoi, ettei hän kannusta alkoholin käytön lisäämiseen, vaan sivistyneempään alkoholikulttuuriin ja helpottamaan tapahtumien järjestäjien taakkaa. Tarkoitus ei ole sallia omia juomia kaikilla festareilla, vain sellaisissa piknikhenkisissä tapahtumissa, joissa ei ole ollut alkoholista ongelmia.

Porilainen Ari Jalonen (ps) sanoi, että Jazzeilla ei koskaan ollut alkoholiongelmia, mutta nyt tiukka politiikka on johtanut siellä huonoihin esimerkkeihin.

Kansanedustajat toivoivat, että uudistus liitetään alkoholilain kokonaisuudistukseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat