Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Malmin nainen harjoitteli Aarnion asianajajan kanssa todistajankertomusta – ”aiheutti stressiä ja painetta”

Krp:n painostuksesta aiemmin puhunut nainen kertoi asianajajien vetäneen hänelle harjoitukset ennen kuulemista käräjäoikeudessa. Nainen koki tilaisuuden painostavana.

Kotimaa
 
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti on edennyt syytettyjen ja todistajien kuulemiseen. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Toimittaja: Minna Passi, leikkaus ja grafiikka: Boris Stefanov

Jari Aarnion kanssarikolliseksi epäilty Malmin nainen kertoo joutuneensa painostuksen kohteeksi keskusrikospoliisin lisäksi myös muiden syytettyjen ja heidän avustajiensa suunnalta. Ennen kuin naista kuultiin käräjäoikeudessa syyskuussa, kanssasyytettyjen asianajajat olivat pitäneet hänelle harjoitukset. Nainen koki tilaisuuden painostavana.

Naiseen kohdistunutta uhkailua ja painostusta alettiin tutkia sen jälkeen, kun hän romahti kesken istunnon. Oikeudessa nainen perui kaikki Aarnion kannalta raskauttavat esitutkintakertomuksensa.

Naisen alettua itkeä istunnossa oikeus piti tauon, jotta nainen voisi rauhoittua. Tauolla nainen sanoi aulassa, että häntä on uhattu ja että uhkauksilla pyritään vaikuttamaan siihen, mitä hän kertoo oikeudessa. Nainen ei nimennyt tahoa, mutta sanoi, että sitä tulee eri suunnista.

Istunnossa hän sanoi, että ”joku yrittää vaikuttaa siihen, mitä mä täällä sanon”.

Oikeudessa nainen myös kertoi saaneensa häntä kuulustelleelta krp:n tutkijalta skootterin ja muita taloudellisia etuja. Tutkija on myöntänyt tämän ja kertonut halunneensa auttaa naista. Tutkijan menettely on syyteharkinnassa. Häntä epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Uhkailua koskevassa esitutkinnassa Malmin nainen kertoi, että ennen käräjäoikeuden kuulemista eräiden kanssasyytettyjen avustajat olivat pitäneet hänelle harjoitukset.

”Kuulemista harjoiteltiin ennen käräjäoikeutta, ja siellä oli paikalla kaikkien syytettyjen avustajat. Siellä minua pyydettiin kanssasyytettyjen avustajien toimesta sanomaan tietenkin heidän avustamiensa henkilöiden syyttömyyttä tukevia seikkoja”, nainen kertoi kuulusteluissa.

”Tilanne oli stressaava, kun minua kuultiin käräjillä ja minun olisi pitänyt siinä ajatella kaikkia muitakin kanssasyytettyjä eikä vain itseäni, totta kai halusin myös heidän puolestaan asiasta kertoa.”

Naisen mukaan asianajajien järjestämässä harjoittelussa käytiin läpi, mitä he aikovat häneltä kysyä.

”Tämä asetelma aiheutti minulle lisää stressiä ja painetta, jonka vuoksi sitten sanoin tästä ’pyritään eri suunnista vaikuttamaan’”, nainen kertoi.

Asianajajien laskujen perusteella paikalla ovat olleet Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi, edesmenneen huumeparonin Miika Kortekallion sukulaisnaisen asianajaja Arttu Keski-Orvola sekä Malmin naisen oma asianajaja Juha-Pekka Hippi ja toinen avustaja, varatuomari Leena Innanen. Tilaisuus kesti kolme tuntia.

Nainen myös kertoi kuulusteluissa, että häntä kuulustellut krp:n mies oli soittanut kuulemista edeltäneenä päivänä hänelle todennäköisesti humalassa ja yrittänyt udella, aikooko hän muuttaa oikeudessa kertomustaan. Lisäksi mies oli kysynyt, aikooko nainen kertoa saamastaan skootterista ja muista etuisuuksista.

Nainen kuvaili kuulustelijaansa säntilliseksi, rehelliseksi ja mukavaksi poliisiksi.

Kun nainen sitten kertoi istunnossa skootterista, kuulustelija soitti seuraavana yönä naisen avustajalle, asianajaja Hipille. Mies ilmoitti ottavansa lopputilin ja olevansa erittäin vihainen.

”Kun krp:n poliisi alkaa olla henkilökohtaisesti vihainen minulle, niin käytännössä se tarkoittaa, että he voivat mielivaltaisesti toimia minua kohtaan”, nainen arveli.

Naiselta kysyttiin myös muista uhkauksista. Hän kertoi, että joku oli huutanut hänelle tappouhkauksia erään lähiön ostoskeskuksessa. Häntä kuulustellut poliisi muisti naisen kertoneen, että häntä oli kutsuttu ”Aarnion vasikaksi”.

Oikeudessa nainen puhui konkreettisista tappouhkauksista. Esitutkinnassa hän täsmensi, että uhka kytee tietyissä piireissä, mutta mitään konkreettisia uhkauksia hän ei ole saanut.

”Tässä tapauksessa tarkoitan tietyillä piireillä rikollispiirejä.”

Valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen päätti, että naisen uhkailuun kohdistunut esitutkinta lopetetaan. Asiaa oli tutkittu oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat