Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi perustaa oman videokanavan – tällaisia ohjelmia on luvassa

Poliisi on luonut viisi ohjelmaformaattia yhdessä ulkopuolisen tuotantoyhtiön kanssa. Tulossa on muun muassa poliisin oma lastenohjelma.

Kotimaa
 
Poliisi perustaa oman videokanavan – pilottivideolla lenkkeilijä auttaa tajuttomana makaavaa miestä
Poliisi perustaa oman videokanavan – pilottivideolla lenkkeilijä auttaa tajuttomana makaavaa miestä
Poliisi on laatinut tulevaa videokanavaansa varten useita julkaisemattomia pilottijaksoja. Yhdessä niistä opastetaan, kuinka kannattaa toimia, jos maassa makaa henkilö tajuttomana. Näyttelijät ovat poliisiopiskelijoita.

Poliisi alkaa tämän vuoden aikana julkaista nykyistä säännöllisemmin ja suunnitellummin videoita kansalaisille omalla videokanavallaan Youtube-verkkopalvelussa.

Suunnitteilla on viisi erilaista ohjelmaformaattia, joista on jo tehty pilottijaksoja. Poliisi aikoo jakaa videoita katsottavaksi Youtube-videopalvelun lisäksi sosiaalisen median profiiliensa kautta esimerkiksi Facebookissa.

Poliisin sosiaalisen median profiileilla on yhteensä yli puoli miljoonaa seuraajaa.

”Videokanavan kärki tulee olemaan ennaltaehkäisevässä vaikuttamisessa. Emme kilpaile videoilla uutismedioiden kanssa emmekä aio tehdä uutismaista tuotantoa”, kertoo Poliisihallituksen viestintäpäällikkö Marko Luotonen.

”Poliisi on tehnyt tähänkin mennessä paljon videoita. Nyt konseptoimme ohjelmia ja mietimme entistä tarkemmin, millaista sisältöä haluamme tehdä videokanavalle.”

Yksi suunnitelluista ohjelmista on nimeltään Liikennepoliisi, josta poliisi julkaisi pilottijakson ja pyysi siitä yleisöltä kommentteja Facebookissa perjantaina.

Pilottijaksossa kaksi poliisia ajaa autolla lumimyräkkäpäivänä Helsingissä ja keskustelee näkemästään vapaamuotoisesti. Ohjelman tarkoituksena on parantaa liikenneturvallisuutta.

”Kuulisimme ihmisiltä mielellään kommentteja, toimiiko tuollainen ohjelma. Videolla on ollut kahdessa tunnissa noin 20 000 katsojaa”, Luotonen kertoo.

Toiseksi ohjelmaksi on kaavailtu videoblogia.

”Kun tapahtuu jotain merkittävää, poliisi voi tuoreeltaan kommentoida asiaa siinä. Se voi olla kännykkäkameralla kuvattu video”, Luotonen kertoo.

Kolmanneksi ohjelmaksi on tulossa Viikon vinkki -tyyppinen ohjelma. Siinä poliisi voi antaa kansalaisille ohjeita hyvin erilaisiin tilanteisiin kuten esimerkiksi nettiturvallisuuden kohentamiseen.

Vinkkiohjelman pilottivideolla lenkkeilijä havaitsee maassa tajuttomana makaavan miehen. Poliisiopiskelijoiden näyttelemän kohtauksen tarkoituksena on opastaa kansalaista, kuinka tällaisessa tilanteessa kannattaa toimia.

Neljänneksi ohjelmaksi on kaavailtu poliisin omaa lastenohjelmaa.

”Meillä ei ole enää mahdollisuutta vierailla samaan tapaan kouluissa ja päiväkodeissa kuten ennen. Yritämme nyt tavoittaa lapsia muilla tavoin”, Luotonen sanoo.

Viidennessä ohjelmassa on tarkoitus käsitellä jotain tiettyä asiaa muita syvällisemmin. Luotosen mukaan aiheena voi olla vaikka rikostutkinta, poliisikoirien koulutus tai hevoset.

”Tavoitteena on julkaista uusi video kerran viikossa tai kahdessa viikossa jostain ohjelmaformaatista”, Luotonen kertoo.

Poliisi on käyttänyt videokanavan suunnittelussa apuna Aito Media -tuotantoyhtiötä. Tarkoituksena on, että poliisi alkaa tuottaa osan video-ohjelmista itse ja hankkii muut ohjelmat kilpailuttamalla.

Poliisi käynnistää uuden videokanavansa nykyisen videotuotantonsa rinnalle. Poliisilaitokset ja muut poliisin yksiköt voivat julkaista vastaisuudessakin vapaasti omia videoita.

Poliisi
Yhdellä poliisin uusista esittelyvideoista esiintyvät ylikomisariot Dennis Pasterstein ja Heikki Kallio.
Yhdellä poliisin uusista esittelyvideoista esiintyvät ylikomisariot Dennis Pasterstein ja Heikki Kallio.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat