Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pehmolelu kannustaa leikkimään

Isyyspakkaus-blogin kirjoittaja ja vauvapakkausyrittäjä arvioivat vuoden 2016 äitiyspakkausta.

Kotimaa
 
Avataanpas äitiyspakkaus
Avataanpas äitiyspakkaus
Nännivoide pääsi jatkoon, purulelu ei. Mitä muita muutoksia vuoden 2016 äitiyspakkaus sisältää? Toimittaja: Heidi Lämsä, kuvaus ja leikkaus: Terhi Liimu, grafiikka: Boris Stefanov. Musiikki: Kevin MacLeod (incompetech.com) - Scheming Weasel

Paljon helposti puettavia puolipotkuhousuja, kiva pehmolelu, silmiä miellyttävät kuosit. Sukupuolineutraali vai sittenkin pikkuisen poikamainen värimaailma? Suurin piirtein kaikki, mitä vauvaperhe tarvitsee.

Näin perjantaina julkistettua äitiyspakkausta kuvaavat HS:n haastattelemat isät, jotka antavat sille hyväksyvän arvion.

”Ainut, mikä pistää silmään on se, ettei pakkauksessa ole villamyssyä. On tosin vielä hankala tulkita, miten tuotteet sopivat yhteen”, huomauttaa kolmen lapsen isä Heikki Tiittanen, joka on Finnish Baby Box -yrityksen perustaja. Kolmen isän perustama yritys myy itse kokoamaansa vauvapakkausta ulkomaille.

Kelan mukaan myssyn puuttuminen johtuu siitä, ettei pakkaukseen tarjotuissa tuotteissa ollut laatuvaatimuksia täyttävää villapipoa.

Tuoretta äitiyspakkausta on jo ehditty arvostella poikamaisuudesta, sillä se sisältää jonkin verran sinisävyisiä vaatteita.

”Hirveästi aina kritisoidaan, miksi poikia pitäisi pukea siniseen ja tyttöjä vaaleanpunaiseen, mutta useat vanhemmat kokevat edelleen, että nämä ovat eri sukupuolten värejä. Nyt pinnalla oleva Frozen-animaatioelokuva on ehkä muuttanut näkemyksiä. Jos tyttäreltäni kysytään, hän näkee sinisen tyttöjen värinä, koska Elsa”, sanoo perhebloggaaja Tommi Koivisto.

Isyyspakkaus-blogia kirjoittava Koivisto pitää itse kätevimpänä vauvanvaatevärinä valkoista, koska sen värisiä vaatteita on helpointa puhdistaa valkaisuaineella ja pesemällä korkeassa lämpötilassa.

Myös Tiittasen perheessä tyttö ja pojat ovat käyttäneet vaatteita ristiin väreistä riippumatta. Tiittasen mielestä äitiyspakkaukseen voisi hyvin ottaa mukaan vaaleanpunaista.

Koiviston perhe saisi todennäköisesti tämän tuoreen pakkauksen, sillä heillä odotetaan kesällä syntyvää vauvaa. Perhe kuitenkin pohtii, josko vauvalle riittäisi isosiskon pakkaus vuodelta 2012.

Siinä hyödyllisimpiä tuotteita siinä olivat talvihaalari, hanskat ja kestovaippa, jotka löytyvät myös uudesta pakkauksesta.

Tiittasen mielestä uudessa pakkauksessa hyvää on myös purulelun vaihtuminen pehmoleluun. ”Lelujen pitäisi kannustaa vanhempia leikkimään lasten kanssa. Tykkään tästä linjasta.”

Äitiyspakkauksen julkaisu on herättänyt keskustelua, pitäisikö äitiyspakkauksen nimi päivittää esimerkiksi vanhemmuus- tai vauvapakkaukseksi.

Tiittasen ja Koiviston mielestä uusi nimi voisi olla tervetullut. He eivät silti kaipaa pakkaukseen isille osoitettuja tuotteita – äideille siellä on esimerkiksi nännivoidetta ja terveyssiteitä.

Kelan etuuspäällikön Johanna Aholaisen mukaan nimen vaihto vaatisi äitiysavustusta koskevan lain muutosta.

Pakkausta ryhdyttiin jakamaan vuonna 1938 muun muassa siksi, että sen avulla odottavat äidit saatiin houkuteltua terveydenhuollon piiriin. Odottavan äidin käyminen terveystarkastuksessa on edelleen äitiyspakkauksen saannin edellytys.

”Ymmärrän tämän hyvin. Koin kuitenkin vahvasti, että pakkaus oli osoitettu meille tuoreena perheenä. Nimen vaihto osoittaisi, että lasten vaatteiden ja tarvikkeiden hankkiminen ei ole vain äidin vastuulla”, Tiittanen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat