Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapsiasiavaltuutettu haluaa vesirokkorokotteen osaksi kansallista rokotusohjelmaa

Vesirokkorokotteen käyttöönotto säästäisi hoitokustannuksia noin kaksi miljoonaa euroa ja vanhempien työpoissaolokustannuksia noin 12 miljoonaa euroa vuodessa, kertoo lapsiasiavaltuutettu tiedotteessaan.

Kotimaa
 
Juha Metso
Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.
Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Kuva: Juha Metso

Vesirokkorokote pitäisi ottaa osaksi kansallista rokotusohjelmaa, kertoo lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila tiedotteessaan.

”Lasten hyvinvoinnin lisäämiseksi, hoitokustannuksissa säästämiseksi ja vanhempien työpoissaolojen vähentämiseksi vesirokkorokote on kannattava investointi. Hallituksen tulisi seuraavassa valtion talousarviossa päättää tätä koskevasta rahoituksesta, mikä olisi kokonaistaloudellisesti säästöä”, hän sanoo.

Rokotuksen ottamista ohjelmaan ovat esittäneet jo aiemmin sosiaali- ja terveysministeriö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä. Sille ei kuitenkaan ole myönnetty rahoitusta. Vuonna 2013 arvioitiin, että vesirokkorokotteen ottaminen rokotusohjelmaan maksaisi 4,4 miljoonaa euroa vuodessa.

Tiedotteen mukaan vesirokkorokotteen käyttöönotto säästäisi hoitokustannuksia noin kaksi miljoonaa euroa ja vanhempien työpoissaolokustannuksia noin 12 miljoonaa euroa vuodessa.

Suomessa noin 57 000 ihmistä sairastaa vesirokon vuosittain. Liki jokainen on sairastanut sen 15 vuoden ikään mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat