Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Messujen vakiokävijät tekevät täsmäostoksia ja etsivät tietoa – ”syntyy jonkinlainen hurmos”

Helsingin Messukeskuksessa järjestetään viikonloppuna kolmet messut: GoExpo, Kuva ja Kamera sekä Helsinki Horse Fair.

Kotimaa
 
Jukka Gröndahl / HS
Monta kertaa vuodessa messuilla vieraileva Sara Karvinen haki lauantaina GoExposta tietoa polkupyöristä.
Monta kertaa vuodessa messuilla vieraileva Sara Karvinen haki lauantaina GoExposta tietoa polkupyöristä. Kuva: Jukka Gröndahl / HS
Fakta

Helsingin Messukeskus

 116 messutapahtumaa ja 1,3 miljoonaa kävijää vuonna 2015.

 Suurimpia messuja olivat kirjamessut sekä viini-, ruoka- ja hyvä elämä -messut (yhteensä 80 000 kävijää), venemessut (73 000 kävijää) ja matkamessut (70 000 kävijää).

Messuviikonloppu houkutteli lauantaina väkeä Helsingin Messukeskukseen tungokseksi asti.

Urheiluun ja ulkoiluun keskittyvässä GoExpossa hyväntuuliset ihmiset pysähtelivät kojuilla, kokeilivat leijulautoja ja muita hassuja härveleitä sekä mätkivät palloja suurella tekoviheriöllä. Ohjelmassa oli ravintoluentoja ja nyrkkeilyotteluita. Karnevaalitunnelmaa säesti paikoin liian lujalla soiva musiikki.

Messuille vetääkin kerta toisensa jälkeen ”hyvä meininki”, kertoo viidestä kuuteen kertaan vuodessa messuilla käyvä Sara Karvinen. Karvinen saapui Messukeskukseen miehensä kanssa, joka suunnisti ensiksi yläkertaan Kuva ja kamera -messuille.

”Täällä inspiroituu helposti, kun näkee kaikkea uutta. Tulemme tänne viihtymään.”

Vapaa-ajanvietto ja tiedon etsiminen ovat usein messutarjousten etsimistä tärkeämpää. Lauantaina Karvinen aikoi perehtyä cyclocross-polkupyöriin.

”Pyöräliikkeessä on usein vain se yksi tyyppi, joka haluaa myydä pyörän juuri omasta liikkeestään. Messuilla valikoimaa ja asiantuntijoita on paljon samassa paikassa, joten täällä voi kuulla erilaisia mielipiteitä.”

Messuilla voi tehdä myös täsmähankintoja. Karvinen löysi syksyllä lempimessuiltaan SkiExposta talvilenkkeilyyn sopivat merinovillabokserit.

Karvinen tutkii messutarjontaa etukäteen verkosta, esitteistä ja nyt myös messujen kännykkäsovelluksesta. Lauantain suunnitelmana oli tutustua polkupyörien ohella radio-ohjattaviin nelikoptereihin ja Fotofinlandia-palkinnon voittaneen valokuvaajan Yehia Eweisin näytteillä olevaan kuvasarjaan Älä pelkää.

”Yritän ensin kiertää messualueen niin, ettei mitään jäisi näkemättä. Sitten palaan takaisin ja etsin paikat, jotka olen aiemmin kartoittanut.”

Neljä kertaa vuodessa messuilla käyvä Oskari Koskela kertoo liikkuvansa messuilla enemmän ”fiilispohjalta”. Lauantaina hän etsi erityisesti golfkenkiä, mutta aikaa jäi myös kiertelyyn. Häntä kiinnosti esimerkiksi virtuaalinen skeet-ammunta, jossa lentäviä savikiekkoja pudotetaan haulikolla.

”Jos ei etsi mitään erityistä, täällä kannattaa vain mennä ja kokeilla asioita, joita ei pääse muualla kokeilemaan”, Koskela neuvoo.

”On aina kivaa, kun paikalla on paljon porukkaa ja näytteilleasettajia. Syntyy jonkinlainen hurmos.”

Koskela on viimeksi vieraillut esimerkiksi viini- ja kirjamessuilla. Seuraavan kerran Koskela vieraillee messuilla maaliskuun lopussa, kun Messukeskuksessa järjestetään autoilun erikoistapahtuma American Car Show.

Helsingin Messukeskuksen 1,3 miljoonan vuosikävijän joukossa on ”tietty, paljon messuilla käyvä joukko”, kertoo Messukeskuksen viestintäpäällikkö Tarja Gordienko. Karvisen ja Koskelan kaltaisten, useasti vuodessa messuilla vierailevien määrästä ei kuitenkaan ole tietoa.

GoExpon ohella Messukeskuksessa järjestetään viikonloppuna Kuva ja Kamera -messut sekä Helsinki Horse Fair -messut.

Jukka Gröndahl / HS
Oskari Koskela etsi messuilta erityisesti golfkenkiä.
Oskari Koskela etsi messuilta erityisesti golfkenkiä.
Jukka Gröndahl / HS
GoExpo-messuilla pääsi kokeilemaan esimerkiksi golfausta keinoviheriöllä.
GoExpo-messuilla pääsi kokeilemaan esimerkiksi golfausta keinoviheriöllä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat