Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lännen Median kysely: Poliisit pitävät turvapaikanhakijoita uhkana turvallisuudelle

Lähes neljä viidestä poliisista on sitä mieltä, että turvapaikanhakijat ovat vähintään melko suuri uhka Suomen turvallisuudelle.

Kotimaa
 
Helsingin Poliisi
Poliisi saattoi helmikuussa Irakiin palauttavia henkilöitä lennolle kotimaahansa.
Poliisi saattoi helmikuussa Irakiin palauttavia henkilöitä lennolle kotimaahansa. Kuva: Helsingin Poliisi

Suuri osa poliiseista on sitä mieltä, että turvapaikanhakijatilanne uhkaa Suomen ja suomalaisten turvallisuutta.

Asia käy ilmi Lännen Median jättikyselystä, joka toteutettiin yhdessä Suomen poliisijärjestöjen liiton kanssa.

Kyselyyn vastanneista poliiseista 79 prosenttia eli lähes neljä viidestä piti vähintään melko suurena uhkana sitä, että Suomeen on saapunut paljon turvapaikanhakijoita. Erittäin suureksi uhan määritteli lähes 24 prosenttia.

Rasististen rikosten osalta poliisien mielipiteet jakautuivat kahtia. Hieman yli puolet vastaajista piti vähintään melko suurena uhkana turvallisuudelle myös rasistista rikollisuutta, kuten polttopulloiskuja vastaanottokeskuksiin. Puolet taas piti uhkaa vähäisenä.

Suomalaiskaupunkien kaduilla nähdyt katupartiot eivät saaneet poliiseilta lämmintä vastaanottoa. Vastaajista lähes puolet oli sitä mieltä, että suomalaiskaupunkien kaduilla nähdyt katupartiot lisäävät turvattomuutta. Vain joka kymmenes oli sitä mieltä, että katupartiot lisäävät turvallisuutta.

Myös Suomen maahanmuuttopolitiikka saa poliiseilta huonon arvosanan. Poliiseista yli 80 prosenttia oli sitä mieltä, että Suomen maahanmuuttopolitiikka on onnistunut huonosti viimeksi kuluneen vuoden aikana. Lähes joka kolmas katsoi, että politiikka on onnistunut erittäin huonosti.

Lännen Median kysely toteutettiin helmikuun alussa. Kyselyyn vastasi Aamulehden mukaan 2 489 poliisia, mikä tarkoittaa noin joka kolmatta poliisia.

Kyselyyn vastanneista miespoliiseista noin joka neljäs sanoi äänestäneensä edellisissä eduskuntavaaleissa perussuomalaisia ja noin joka neljäs kokoomusta. Naispoliiseista vajaa neljännes oli äänestänyt kokoomusta ja noin joka viides perussuomalaisia.

Perussuomalaisia äänestäneet poliisit pitivät turvapaikanhakijoita suurempana uhkana Suomen turvallisuudelle kuin muiden puolueiden äänestäjät. Perussuomalaisia äänestäneistä poliiseista 88,2 prosenttia piti turvapaikanhakijoita vähintään melko suurena uhkana ja yli joka kolmas erittäin suurena uhkana.

Seuraavaksi useiten turvapaikanhakijat kokivat uhkaksi keskustaa äänestäneet poliisit, joista 83,6 prosenttia näki heidän aiheuttavan vähintään melko suurta uhkaa turvallisuudelle. Alle joka neljäs piti uhkaa erittäin suurena.

Mies- ja naispoliisien kannoissa ei kyselyn mukaan ole suuria eroja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat