Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikan saaneiden muuttoa Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle rajoitetaan

Turvapaikan saaneiden muuttoa Etelä-Suomen suuriin kaupunkeihin rajoitetaan, ellei muuttajilla ole kaupungissa työ- tai opiskelupaikkaa.

Kotimaa
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Suomen kielen opiskelua Kotkan vastaanottokeskuksessa viime syyskuussa.
Suomen kielen opiskelua Kotkan vastaanottokeskuksessa viime syyskuussa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden muuttoa pääkaupunkiseudulle ja muihin Suomen suuriin kaupunkeihin halutaan rajoittaa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

”Käytäntö on jo vanhempi, mutta sitä on nyt tarkennettu. Asiakas saa kyllä muuttaa, mutta vastaanottokeskukset tukevat muuttoa ainoastaan mikäli asiakkaalla on työ- tai opiskelupaikka uudella asuinpaikkakunnalla”, ylitarkastaja Tiina Järvinen Maahanmuuttovirastosta kertoo HS:lle.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että ilman työ- tai opiskelupaikkaa vastaanottokeskus ei tarjoa maksusitoumusta vuokravakuudelle tai ensimmäisen kuukauden vuokralle.

Tällä hetkellä ohjeistus koskee Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle muuttamaan pyrkiviä turvapaikan saaneita.

”Laadimme ohjeistusta yhdessä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa ja katsomme, että ohjeemme ovat samassa linjassa”, Järvinen kertoo.

Järvinen pitää todennäköisenä, että kevään aikana valmistuva päivitetty ohje voi koskea muitakin suuria Suomen kaupunkeja. Hän luettelee Turun, Oulun ja Tampereen.

”Suuremmissa kaupungeissa asuntotilanne on aika heikko, ja kotoutumiselle on paremmat edellytykset pienemmillä paikkakunnilla esimerkiksi asuntojen matalampien hintojen vuoksi.”

Turvapaikan saavat pyritään asuttamaan niille alueille, joiden vastaanottokeskuksissa he ovat asuneet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat