Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virolainen Veiko: Annoin Aarniolle rahakuoria

Kotimaa
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Jari Aarnio on kertonut saaneensa ison summan rahaa Helsingin kaupunginteatterin pysäköintialueella.
Jari Aarnio on kertonut saaneensa ison summan rahaa Helsingin kaupunginteatterin pysäköintialueella. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva
Fakta

Oikeudenkäynti loppusuoralla

 Jari Aarnion huumeoikeudenkäynnissä oli maanantaina viimeinen varsinainen istuntopäivä. Tiistaina alkavat loppulausunnot.

 Aarniota syytetään muun muassa kahdeksasta törkeästä huumerikoksesta.

 Koska oikeudenkäynti on loppusuoralla, oikeus kumosi maanantaina Aarnion matkustuskiellon ja siihen liittyneet yhteydenpidon rajoitteet oikeudenkäynnin muihin osapuoliin.

 Aarnion käräjät eivät lopu huumejutun loppulausuntoihin, sillä käräjäoikeudessa käsitellään vielä muutaman viikon ajan Aarnion muita syytteitä.

Jari Aarnion huumeoikeudenkäynnin viimeinen viikko alkoi virolaisen Veikon kuulemisella. Suomen alamaailmassa vaikuttanut mies kertoi luovuttaneensa Aarniolle useita kertoja rahakuoria.

Veikon mukaan rahat olivat peräisin Viron alamaailmasta. Veikoa kuultiin videoyhteyden välityksellä Saksasta.

Aarnio kertoi marraskuussa oikeudessa saaneensa vuonna 2002 lähes 450 000 euroa suomalaiselta miljonääriltä, jolle hän oli tehnyt turvallisuuskonsultointia erilaisissa paritus- ja hämäräbisneksissä.

Aarnion mukaan rahat luovutti hänelle virolainen Veiko Helsingin kaupunginteatterin pysäköintialueella juuri ennen kuin miljonääri kuoli.

Maanantaina kuultu Veiko tuli alkuvuodesta julkisuuteen 7 päivää -lehden haastattelussa. Veiko kertoi oikeudessa, että hän kyllä luovutti Aarniolle rahakuoren Kalliossa vuonna 2002, mutta hänen mukaansa hän sai kuoren mieheltä, jonka nimi oli Keke, eikä Aarnion kertomalta miljonääriltä.

Veikolle oli näytetty esitutkinnassa Aarnion lisäksi syytteessä olevan Keijo Vilhusen kuvaa. Oikeudessa Veiko sanoi, ettei voi olla varma, onko kyseessä sama mies, joka luovutti rahakuoren.

Vilhunen on kiistänyt tuntevansa Veikoa.

Rahaluovutuksia oli Veikon mukaan ollut ennen vuoden 2002 tapahtumaa 1990-luvun alussa. Hän kertoi toimineensa lapsuudenystävänsä toimeksiannoista.

Veiko kertoi, että hänen ystävänsä mukaan rahat olivat peräisin tämän laittomista bisneksistä, joissa Aarnio olisi ollut jollain tavalla mukana. Veikon ystävä oli Viron alamaailman johtohahmo, joka ammuttiin 2000-luvun puolivälissä.

Aarnion puolustus on jo aiemmin kertonut, että Veiko ei ole sama Veiko, josta Aarnio on kertonut.

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi on myös jättänyt oikeudelle kirjallisiksi todisteiksi maanantaina kuullun Veikon lähettämiä viestejä.

Veiko oli lähettänyt Leppiniemelle kaksi tekstiviestiä. Toisessa sanottiin, että Veiko antaisi Aarniolle myönteisen todistuksen, jos Aarnio ottaisi pikaisesti yhteyttä ja pyytäisi nätisti. Toisessa viestissä Veiko kirjoitti, että hän olisi todistaja, joka saisi huumesyytteet kumottua.

Veiko perusteli viestejä sillä, että hänen käsityksensä mukaan hänen toimittamansa rahat eivät olleet peräisin huumekaupoista vaan muista laittomista bisneksistä.

Lisäksi Leppiniemi kysyi sähköposteista, joita ei ollut osoitettu Leppiniemelle mutta jotka hän on saanut jostain haltuunsa. Leppiniemen mukaan Veiko kirjoitti sähköposteissa, että Aarnio saattaa päästä vapaaksi, jos hän ei tee mitään.

”Olen ainoa todistaja, joka pystyy hoitamaan asian maaliin”, sähköpostissa luki.

Lisäksi yhdessä sähköpostissa luki, että Veiko antaisi haastattelun muttei ilmaiseksi, ja yhdessä sähköpostissa oli ollut tilinumero. Veiko suivaantui sähköposteihin liittyneistä kysymyksistä ja ihmetteli, miten Leppiniemi on voinut saada postit haltuunsa. Hän kieltäytyi vastaamasta sähköposteihin liittyviin kysymyksiin.

Leppiniemi kysyi myös, paljonko 7 päivää -lehti maksoi Veikolle haastattelusta. Veiko kieltäytyi vastaamasta. Aiemmin syyttäjien kysyessä hän kertoi saaneensa 250 euron päivärahan ja junaliput haastattelusta, jonka hän on antanut Pekka Lehdon dokumenttiprojektille.

Aarnio ja kaikki muutkin syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat