Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pamin kysely: Lähes joka toinen palvelualan työntekijä kokenut seksuaalista häirintää

SAK laati työpaikoille häirinnän kieltävät ohjeet. Häirintä on yleisintä työpaikoilla, missä asiakkaat ovat humalassa.

Kotimaa
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Häirintä on yleisintä työpaikoilla, joissa työntekijät kohtaavat humalaisia asiakkaita.
Häirintä on yleisintä työpaikoilla, joissa työntekijät kohtaavat humalaisia asiakkaita. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Lähes joka toinen palvelualalla työskentelevä nainen on kokenut seksuaalista häirintää työpaikallaan, kertoo Palvelualojen ammattiliiton Pamin kysely.

Viime vuonna tehdyn kyselyn mukaan häirintä on yleisintä työpaikoilla, joissa työntekijät kohtaavat humalaisia asiakkaita. Kyselyn vastaajista 45 prosenttia sanoi joutuneensa häirinnän kohteeksi.

Seksuaalinen häirintä on ollut lain mukaan rangaistava teko vuodesta 2014.

”Seksuaalinen häirintä on aina vallankäyttöä, vaikka häiritsijän omasta mielestä teot olisivat vain huumoria. Kaikilla työntekijöillä on ihmisoikeudet, eikä seksuaalisen häirinnän sietämisen pitäisi olla osa mitään ammattia”, sanoo SAK:n tasa-arvovastaava Tapio Bergholm tiedotteessa. Pam on SAK:n jäsenliitto.

Palvelualojen lisäksi häiritsevästä käytöksestä kärsivät myös hoitoalojen työntekijät.

SAK vaatii voimakkaampaa puuttumista uhkailevaan käytökseen. Keskusjärjestö on laatinut häirinnän kieltävät ohjeet, joissa annetaan neuvoja uhrille, häirintää todistavalle työtoverille ja häiritsijälle.

”Häirinnän kieltävät ohjeet ovat hyvä keskustelunavaus asialliseen ja reiluun käytökseen työpaikalla. Kaikkien on tärkeää tuoda yhdessä esille, ettei häirintää suvaita työpaikalla”, Bergholm sanoo.

Bergholm korostaa, että työpaikkojen keskustelukulttuurin tulisi olla sellainen, että kaikki voivat puida yhdessä häirinnän kokemuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat