Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

STTK: Enemmistö suomalaisista pidentäisi isien perhevapaita

Kaksi kolmesta kannattaa isien perhevapaiden pidentämistä kahteentoista viikkoon. Nykyään vapaata on yhdeksän viikkoa.

Kotimaa
 
Maija Koivisto
Trond H. Trosdahl
STTK:n edunvalvontajohtaja Katarina Murto uskoo, että enemmistö suomalaisista olisi valmis pidentämään isien perhevapaita.
STTK:n edunvalvontajohtaja Katarina Murto uskoo, että enemmistö suomalaisista olisi valmis pidentämään isien perhevapaita. Kuva: Trond H. Trosdahl

Kaksi kolmesta työikäisestä suomalaisesta kannattaa isien perhevapaiden pidentämistä yhdeksästä viikosta kahteentoista viikkoon, ilmenee toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n teettämästä kyselystä.

Tutkimus toteutettiin helmi-maaliskuussa sähköisenä kyselynä, johon vastasi yhteensä 1 407 henkilöä. Tutkimuksen toteutti Aula Research Oy.

Suurinta uudistuksen kannatus on alle 35-vuotiaiden keskuudessa. Naiset suhtautuvat uudistukseen hieman miehiä myönteisemmin.

STTK on tavoitellut jo pitkään 6+6+6-mallia, jossa molemmille vanhemmille olisi kiintiöity perhevapaista oma kuuden kuukauden jakso ja kolmas jakso jaettaisiin vanhempien kesken heidän haluamallaan tavalla.

Uudistusta on perusteltu sillä, että se helpottaisi perheiden arkea ja edistäisi tasa-arvon toteutumista sekä työelämässä että kotona.

”Pikkulapsivaihe yhdistyy usein elämänvaiheeseen, jossa työura on alussa tai sitä pyritään aktiivisesti edistämään. Yhdistelmä on ajankäytöltään haastava, mikä luo usein perheisiin painetta. Usein naisen ura joustaa”, STTK:n edusvalvontajohtaja Katarina Murto toteaa tiedotteessa.

”Suomalaiset ovat valmiita muutokseen, mutta rakenteet pitävät edelleen yllä vanhanaikaista työnjakoa kotona ja työelämässä.”

Murto painottaa, että perheen ja työelämän yhteensovittamista tulisi tukea esimerkiksi hyvillä työpaikkakäytännöillä. Myös lapsiperheiden palveluita ja rakenteita tulisi kehittää tukemaan työelämään osallistumista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat