Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Naiset käyttävät digitaitoja kilpailuasemansa parantamiseen

Hyvät digitaidot tehostavat työnhakua ja edistävät uraa, todistaa tuore tutkimus.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Pohjoismaissa naisten digiosaaminen oli vertailussa huippuluokkaa.
Pohjoismaissa naisten digiosaaminen oli vertailussa huippuluokkaa. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Naiset käyttävät digitaalisia taitojaan parantaakseen kilpailuasemiaan koulutuksessa, työnhaussa ja urakehityksessä, päättelee kansainvälinen konsultointiyritys Accenture tuoreen tutkimuksensa pohjalta.

”Työelämässä on monia keinoja sukupuolten välisen kuilun kaventamiseen, ja näistä digitaalisuus on osoittautunut erityisen tehokkaaksi”, sanoo Accenturen Suomen ja Pohjoismaiden toimitusjohtaja Frank Korsström tiedotteessa.

Accenture selvitti naisten digitaalisia taitoja 31 maassa. Taitoja arvioitiin muun muassa sen perusteella, mitä digitaalisia laitteita naiset käyttävät, miten usein heillä on pääsy internetiin ja miten he hyödyntävät digitaalista teknologiaa esimerkiksi työnhaussa.

Kaikissa Pohjoismaissa naisten digiosaaminen oli vertailun huippuluokkaa. Vain Hollanti pärjäsi vertailussa Pohjoismaita paremmin.

Tutkimuksen mukaan digitaalisuus on edistänyt naisten työmahdollisuuksia, mutta se ei ole edistänyt palkkatasa-arvoa. Korsströmin mukaan naisten digitaaliset taidot kuitenkin edistävät urakehitystä, vaikka naisten osuus itse it-alalla on vielä alhainen niin johdossa kuin muissakin tehtävissä.

Useimmissa tutkimuksen maissa naisten digitaidot olivat heikommat kuin miesten. Accenture patistaakin valtioita ja yrityksiä panostamaan naisten digitaitojen kartuttamiseen.

Vaikka naisten urakehitys ja palkkaus ovat edelleen jäljessä miehistä, Accenture päättelee tilanteen muuttuvan tulevina vuosikymmeninä. Tutkimukseen vastanneista 1980–1990-luvuilla syntyneistä pohjoismaisista naisista puolet tähtäsi työurallaan johtotehtäviin.

Lähes puolet kyselyyn vastanneista miehistä ja naisista arvioi, että teknologia tarjoaa heille mahdollisuuksia työskennellä kotoa käsin. Vastaajista 44 prosenttia sanoi teknologian parantavan työ- ja vapaa-ajan välistä tasapainoa ja 41 prosenttia kertoi sen lisänneen työnsaantimahdollisuuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat