Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raskaudenaikainen zikatartunta yhteydessä moniin sikiövaurioihin

Zikavirus näyttäisi aiheuttavan monia muitakin sikiövaurioita kuin pienipäisyyttä.

Kotimaa
 
Oireeton zikavirus voi olla kohtalokas lapselle
Oireeton zikavirus voi olla kohtalokas lapselle
Latinalaisessa Amerikassa riehuva zikavirus aiheuttaa harvoin oireita, mutta raskaana olevan naisen lapselle se voi olla vaarallinen.

Zikavirus voi aiheuttaa sikiölle monia muitakin kehityshäiriöitä kuin mikrokefaliaa eli pienipäisyyttä, joka on jo aiemmin yhdistetty zikavirukseen. Tällainen tulos saatiin alustavassa tutkimusraportissa, kertoo lääketieteellinen The British Medical Journal-lehti.

Raportin mukaan tartunnan saaneiden naisten sikiöistä 29 prosentilla oli kehityshäiriöitä. Ultraäänitutkimuksissa löydettiin erilaisia kasvuhäiriöitä, sydänsairauksia sekä keskushermoston vaurioita. Joihinkin kasvuhäiriöihin liittyi mikrokefalia, toisiin ei. Raskauksista kaksi päättyi kohtukuolemaan.

Brasilialaiset tutkijat seurasivat kaikkiaan 88 naisen raskautta puolen vuoden ajan viime vuoden syyskuusta alkaen. Naisista 72 oli saanut zikavirustartunnan, osa jo alkuraskaudessa, osa vasta raskausviikolla 38 eli hieman ennen synnytystä. 12 naisen zikavirustesti oli negatiivinen.

Naisista osa osallistui ultraäänitutkimuksiin, joissa kehitysvauriot todettiin. Tutkimuksiin osallistui 42 tartunnan saanutta naista ja 12 naista, joilla ei ollut todettu zikavirustartuntaa. 42:sta tartunnan saaneesta 12:lla löydettiin sikiön kehityshäiriöitä. Niillä naisilla, joilla zikavirustartuntaa ei ollut, ei löytynyt yhtäkään sikiövauriota.

Tulokset ovat alustavia, sillä vasta kahdeksan ultraäänitutkimuksiin osallistuneista naisesta on synnyttänyt. Heidän osaltaan ultraäänitutkimuksessa tehdyt havainnot ovat osoittautuneet oikeiksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat