Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi irakilaista miestä saa syytteen sotarikoksista

Rikosepäilyjen jäljille päästiin internetiin ladattujen videoiden perusteella. Tapahtumista ei ole kiistaa, mutta miehet kiistävät syyllistyneensä rikokseen.

Kotimaa
 

Syyttäjä on nostanut kahta Irakista tullutta miestä vastaan syytteet sotarikoksesta. Molemmissa jutuissa on kyse teoista, jotka liittyvät kuolleiden vihollissotilaiden ruumiiden häpäisyyn. Epäillyt rikokset on tehty Irakissa 2014 ja 2015.

Tapauksilla ei ole yhteyttä keskenään.

Alle 30-vuotiaat miehet tulivat Suomeen syksyllä 2015. Toinen heistä vangittiin epäilyjen takia marraskuussa, toinen tammikuussa. Molemmat ovat edelleen vangittuina.

Jutun syyttäjän Juha-Mikko Hämäläisen mukaan miehet ovat osallistuneet aseelliseen konfliktiin, mutta hän ei vielä halua kertoa, millä puolella miehet ovat taistelleet. Miehet itse kiistävät osallistuneensa taisteluihin, mutta ovat kertoneet olleensa joukko-osastoissa muissa tehtävissä.

”Meillä ei ole riitaa siitä, ketä vastaan ja missä yksiköissä he ovat taistelleet. Tämä tulee esille oikeudenkäynnin aikana”, Hämäläinen sanoo.

Epäiltyjen rikosten jäljille päästiin internetiin ladattujen videoiden perusteella. Tapahtumista ei Hämäläisen mukaan ole sinänsä kiistaa. Molemmat miehet kuitenkin kiistävät syyllistyneensä rikokseen.

Sotarikoksesta tuomitaan vähintään vuosi vankeutta. Maksimi on elinkautinen vankeusrangaistus.

”Nyt liikutaan aika paljon lähempänä asteikon alapäätä”, Hämäläinen luonnehtii.

Toinen tapaus käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa, toinen Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Alustavan aikataulun mukaan juttujen pääkäsittelyt pidetään jo tässä kuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat