Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Föhn-tuuli tuo ensi viikolla Suomeen lämmintä ilmaa

Loppuviikosta on luvassa poutaa, kun korkeapaine kasvaa.

Kotimaa
 
Lämmin Föhntuuli lämmittää Länsi-Suomea erityisesti keväällä ja talvella
Lämmin Föhntuuli lämmittää Länsi-Suomea erityisesti keväällä ja talvella
Suomessa Föhntuulta esiintyy voimakkaan länsivirtauksen yhteydessä. Tällöin lämmintä ilmaa valuu Norjan Skandien yli Suomen länsiosaan asti. Föhn sää meillä aikaan aurinkoisen ja lauhan talvisään.

Tulevan viikon sääennusteet ovat vaihdelleet paljon viime päivien aikana. Aikaisemmin viikonlopulle lupailtiin sateita, mutta nyt ennuste on muuttunut korkeapaineen suuntaan, mikä tarkoittaa, että viikonlopusta on tulossa poutainen.

”Tiistai-iltana kaakosta leviää Suomen ylle sadealue, joka liikkuu Itä-Suomen ylitse. Sadealue väistyy keskiviikkona iltapäivän aikana koilliseen. Aivan itärajalla sateet tulevat vetenä tai räntänä, muualla lumisateena. Helsinkiin on odotettavissa ensi yönä jopa viiden sentin lumipeite, muualla lunta voi tulla enimmillään seitsemän senttiä”, kertoo Helsingin Sanomien meteorologi Anniina Törmä.

Loppuviikosta on luvassa poutaa, kun korkeapaine vahvistuu Suomen yllä. Lämpötila riippuu kuitenkin pitkälti pilvisyydestä: mikäli pilvipeite on runsasta, pysyttelevät lämpötilat alhaisina, mutta mikäli aurinko pääsee paistamaan, voi lämpötila nousta viiteen asteeseen.

Vaikka päivisin on plussaa, öiset pakkaset hidastavat lumen sulamista.

Viikonloppuakin vietetään poutaisessa säässä. Sunnuntai on näillä näkymin viikon aurinkoisin päivä.

Ensi viikolla Suomen säähän vaikuttaa lämmin föhn-tuuli. Föhn-tuuli on lämmin ja kuiva laskutuuli. Suomessa se vaikuttaa säähän, kun virtaus käy lännestä.

”Etenkin Länsi-Suomessa on ensi viikolla mahdollisuus kymmenen asteen lämpötilaan. Tarkkojen ennusteiden tekeminen viikon päähän on kuitenkin hyvin hankalaa, joten ennusteet ovat vielä epävarmoja”, Törmä tähdentää.

HS-sää 8.3.
HS-sää 8.3.
Seppo Solmela
Vaikka päivisin on plussaa, öiset pakkaset hidastavat lumen sulamista.
Vaikka päivisin on plussaa, öiset pakkaset hidastavat lumen sulamista.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat