Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viisi miestä pidätetty Salon arvokuljetusryöstön yrityksestä – ryöstäjät piileskelivät Kiikalassa

Valtaosa pidätetyistä asuu Etelä-Suomessa.

Kotimaa
 
Sami Kilpiö
Valkoinen arvokuljetusauto joutui ryöstöyrityksen kohteeksi 25. helmikuuta Turun moottoritiellä Salon Suomusjärvellä.
Valkoinen arvokuljetusauto joutui ryöstöyrityksen kohteeksi 25. helmikuuta Turun moottoritiellä Salon Suomusjärvellä. Kuva: Sami Kilpiö
Tästä on kyse

Useita laukauksia

 Ryöstäjät pysäyttivät G4S-yrityksen arvokuljetusauton Turun moottoritiellä Helsinkiin vievällä kaistalla Suomusjärven keskustan ja Kivihovin Teboilin välillä aamulla 25. helmikuuta.

 Rikolliset käyttivät ryöstöyrityksessään kuorma-autoa, kahta pakettiautoa sekä henkilöautoa, joka sytytettiin palamaan tiellä. Ryöstäjät pakottivat kuljettajan ulos autosta, mutta he eivät saaneet saalista.

 Arvokuljetusautoa kohti ammuttiin useita laukauksia.

Keskusrikospoliisi on pidättänyt tiistaina viisi miestä epäiltynä arvokuljetusauton ryöstön yrityksestä Salon Suomusjärvellä Varsinais-Suomessa.

Aseistautunut joukko yritti ryöstää arvokuljetusauton moottoritiellä 25. helmikuuta. Ryöstäjät jäivät ilman saalista mutta onnistuivat pakenemaan paikalta ennen poliisin saapumista.

”Pääsimme epäiltyjen jäljille omien tutkintamenetelmiemme ja saamiemme vihjeiden avulla. Omalla tutkinnallamme oli ehkä suurempi rooli, mutta vihjeet vahvistivat tutkintaa”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Heinonen.

Heinosen mukaan epäillyillä oli piilopaikka Kiikalan alueella Salossa. Heidän epäillään piileskelleen siellä rikoksen jälkeen.

Piilopaikka sijaitsee runsaan kymmenen kilometrin päässä huoltamolta, jonka tuntumaan ryöstäjät hylkäsivät käyttämänsä pakettiautot heti ryöstöyrityksen jälkeen.

Poliisi toivoo saavansa yleisöltä vihjetietoja vieraista henkilöistä ja ajoneuvoista, jotka ovat liikkuneet Kiikalan keskustan liepeillä helmikuussa.

Tutkinnanjohtaja Heinosen mukaan arvokuljetusauton ryöstö vaatii tyypillisesti suuren joukon henkilöitä toteuttamaan sen. Poliisi uskoo, että tekoon liittyy muitakin henkilöitä kuin tiistaina pidätetyt miehet.

Poliisi ei kommentoi sitä, millainen rooli pidätetyillä miehillä oli ryöstöyrityksessä.

”He eivät välttämättä ole päätekijöitä”, Heinonen sanoo.

Kaikilla pidätetyillä on Heinosen mukaan aikaisempaa rikostaustaa.

Yhtä lukuun ottamatta kaikki pidätetyt asuvat Etelä-Suomessa. Yhden miehen osoite on ulkomailla, mutta hänkin on oleskellut Suomessa.

Keskusrikospoliisi ei kerro, ovatko pidätetyt suomalaisia vai ulkomaalaisia.

Mahdollinen vangitsemisoikeudenkäynti järjestetään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa viimeistään perjantaina.

Poliisi tutkii tapausta törkeän ryöstön yrityksenä.

”Tutkinnan aikana on varmistunut, että autosta ei varastettu mitään. Rikosnimikkeitä tulee varmasti vielä lisää, kun tutkinta etenee”, rikoskomisario Heinonen sanoo.

Poliisi teki pidätysten yhteydessä useita kotietsintöjä epäiltyjen hallinnoimiin tiloihin ja ajoneuvoihin.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa muun muassa rikoksesta epäiltyjen miesten kuulusteluilla sekä tutkintamateriaalin läpikäymisellä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat