Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomesta kuusi yliopistoa Euroopan kahdensadan parhaan listalle

Helsingin yliopisto ylsi jaetulle sijalle 28. Aalto-yliopisto sekä Turun, Oulun, Itä-Suomen ja Jyväskylän yliopistot olivat kauempana perässä.

Kotimaa
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Helsingin yliopiston päärakennus 4. kesäkuuta 2013.
Helsingin yliopiston päärakennus 4. kesäkuuta 2013. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Suomi menestyi asukaslukuunsa nähden hyvin tuoreimmalla yliopistojen ranking-listalla, jolle pääsi kuusi suomalaisyliopistoa.

Brittilehti Times Higher Education pani nyt järjestykseen 200 Euroopan parasta yliopistoa. Mittareita on kaikkiaan 13, ja ne kattavat rahoituksen, opetuksen, tutkimuksen, kansainvälistymisen ja maineen.

Suomesta parhaiten sijoittui Helsingin yliopisto, joka ylsi Euroopan listalla jaetulle sijalle 28, kun viime vuoden lopulla julkaistulla maailmanlistalla ansiot riittivät sijaan 76.

Muut suomalaiset yliopistot olivat kauempana perässä. Aalto-yliopisto oli jaetulla sijalla 121, Turun yliopisto jaetulla sijalla 141 ja Itä-Suomen sekä Jyväskylän yliopistot jaetulla sijalla 181. Oulun yliopisto ylsi jaetulle sijalle 191.

Pohjoismaista kahdensadan parhaan joukkoon mahtui yhteensä 27 yliopistoa. Parhaiten menestyi Ruotsi (11), jonka Karoliininen instituutti sijoittui yhdeksänneksi. Tanskasta mukaan pääsi kuusi ja Norjasta neljä yliopistoa.

Britannia vei lähes neljänneksen (46) kärkipaikoista, mutta Saksa tuli toiseksi 36 yliopistolla 200:n joukossa.

Times Higher Educationin toimittaja Phil Baty arvioi tiedotteessa, että Britannia on menettämässä suosiotaan kansainvälisten opiskelijoitten houkuttelijana. Se johtuu muun muassa korkeista lukukausimaksuista ja rajoittavasta viisumipolitiikastaan. Markkinajohtaja ampuu Batyn mukaan itseään jalkaan.

Sen sijaan useat muut Euroopan maat ovat rennompia viisumiehdoissaan ja lisäävät koko ajan myös englanninkielistä opetusta.

Euroopan listan kymmenen kärki koostuu silti yhä lähes tyystin brittiyliopistoista, kuten Oxford, Cambridge ja Imperial College London. Neljänneksi kiilasi ETH Sveitsistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat