Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sisäministeriö rajoittaa liikkumista viiden sataman alueella – HS:n kartta näyttää Suomen kielletyt alueet

Rajoituksen rikkomisesta seuraa sakkorangaistus.

Kotimaa
 
Juha Metso
Liikkumista aiotaan rajoittaa Hamina-Kotkan-satamassa.
Liikkumista aiotaan rajoittaa Hamina-Kotkan-satamassa. Kuva: Juha Metso

Sisäministeriö aikoo rajoittaa liikkumista ja oleskelua viiden sataman alueella. Ministeriö saanut viisi uutta esitystä liikkumis- ja oleskelurajoituksen asettamiseksi koskien Hangon, Kokkolan, Turun, Oulun sekä Hamina-Kotkan satamia.

Tällä hetkellä rajoitettuja alueita on 101 kappaletta.

Jokamiehenoikeutta voidaan rajata poliisilakin perusteella. Kuka tahansa toiminnanharjoittaja voi hakea liikkumis- ja oleskelurajoitusta alueelleen. Viime vuonna sisäministeriö myönsi uusia rajoituksia muun muassa Muoniossa toimivalle autojen testiradalle. Helsingin edustalla oleva Vallisaari avautuu tänä vuonna, mutta alueen eteläpuoli on liikkumiskiellon piirissä jatkossakin.

Rajoituksia myönnetään muun muassa ulkopuolisten turvallisuuden, yrityssalaisuuksien ja yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamiseksi. Normaaleihin liikkumiskieltoihin verrattuna ministeriön myöntämän rajoituksen rikkomisesta seuraa sakkorangaistus.

Liikkumista ja oleskelua on rajoitettu esimerkiksi lentopaikkojen, vankiloiden, kantaverkon muuntoasemien, eräiden kaivos- ja teollisuusalueiden sekä tasavallan presidentin virka-asunnon sekä kesäasunnon alueilla.

Toiminnanharjoittajan tehtävänä on merkitä alue riittävillä kieltokylteillä. Alueen voi tarvittaessa myös rajata aidoilla.

Poliisilain mukaisia rajoituksia on annettu 1960-luvulta asti. Aiemmin lääninhallitukset antoivat rajoituksia omilla alueillaan sijaitseville kohteille, kuten vankiloille.

Rajoitetut kohteet keskitettiin vuonna 2013 sisäasiainministeriön hallinnoimaksi listaksi.

Oikaisu 10.3. kello 14.18: Jutun alaotsikossa kerrottiin aiemmin, että uudet rajoitukset astuvat voimaan aikaisintaan ensi vuonna. Sisäministeriöstä kerrotaan, että rajoitushanke kestää vuoden loppuun saakka, mutta mahdollisten muutosten voimaantulo voi tapahtua jo tämän vuoden puolella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat