Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhteenveto: Aarnion rikoskumppaneiksi epäillyt kiistävät

Aarnion huumejutun loppulausunnot jatkuivat perjantaina.

Kotimaa
 
Aarnion huumekäräjät päättyvät - HSTV kertaa oikeudenkäynnin käänteet
Aarnion huumekäräjät päättyvät - HSTV kertaa oikeudenkäynnin käänteet
Jari Aarnion vaiherikas huumeoikeudenkäynti on edennyt loppulausunnoille saakka. HSTV kokoaa yhteen, mitä oikeudessa on käsitelty ja mitä seuraavaksi tapahtuu. Toimittaja: Minna Passi, grafiikka: Boris Stefanov.

Jari Aarnion huumejuttu jatkui perjantaina syytettyjen loppulausunnoilla. Käräjäoikeudessa kuultiin muiden muassa United Brotherhood -jengin entisen johtohahmon Keijo Vilhusen, Malmin naisen ja Kortekallion sukulaisnaisen asianajajien puheenvuorot.

Kolmikko on Aarnion tavoin syytteessä törkeistä huumausainerikoksista. HS veti yhteen loppulausuntojen keskeiset väitteet.

Keijo Vilhusen puolustus: Yksituumaisuutta ei ole osoitettu

Vilhusta epäillään Aarnion rikoskumppaniksi. Hän on syytteessä kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä todistusaineiston vääristelemisestä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Syyttäjien mukaan Vilhunen osallistui kahden hasistynnyrin salakuljetukseen ja lavastushankkeeseen, jossa yhtä jengiläistä yritettiin lavastaa Pasilan mieheksi. Hänen epäillään myös järjestäneen Aarnion pyynnöstä jengiläisiä uhkailemaan erään tynnyrijutussa tuomitun miehen asianajajaa.

Vilhunen on kiistänyt kaikki syytteet. Vilhusen puolustuksen mukaan näyttää siltä, että Aarnio on käyttänyt ainakin pääosin niin kutsuttuja Pasilan miehen puhelimia, mutta syyttäjä ei ole pystynyt näyttämään, että yhteydenpidossa olisi ollut kyse huumekaupoista.

Vilhunen on esitutkinnassa kertonut asioita, koska luuli pääsevänsä pois tutkintavankeudesta. Oikeudessa hän perui kertomuksensa, eikä niitä puolustuksen mukaan voi ottaa huomioon ainoana näyttöä. Lisäksi puolustus muistutti, että Vilhunen sanoi myös esitutkinnassa, ettei ollut tiennyt sekaantuneensa huumekauppoihin tai lavastushankkeeseen.

Puolustuksen mukaan syyttäjät eivät ole pystyneet näyttämään, että Vilhunen olisi tehnyt huumerikoksia yhdessä tuumin jonkun kanssa, ja ilman yksituumaisuutta Vilhusen syytteiden teonkuvaus ei täytä huumerikoksen tunnusmerkkejä.

Vilhusta ei voida tuomita myöskään siinä tapauksessa, jos vaihtoehtoisia tapahtumakulkuja ei saada suljetuksi pois.

Malmin naisen puolustus: Kuulustelukertomuksilla ei ole arvoa

Niin kutsutun Malmin naisen epäillään järjestelleen Aarniolle hasiskontakteja Hollannista sekä osallistuneen hasiksen levittämiseen. Nainen on syytteessä kuudesta törkeästä huumausainerikoksesta.

Nainen on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. Puolustuksen loppulausunnon mukaan syyttäjät eivät ole osoittaneet mitään näyttöä siitä, että nainen olisi osallinen hasistynnyrijuttuun. Nainen on ollut yhteydessä Helsingin huumepoliisiin, ja yhteydenpidolle on annettu looginen selitys. Nainen on luullut olleensa mukana laillisessa toiminnassa.

Nainen on esitutkinnassa kertonut asioita, joiden vuoksi hän on saanut syytteet. Nainen kuitenkin perui puheensa oikeudessa, eikä kuulusteluille pitäisi puolustuksen mukaan antaa mitään painoarvoa.

Puolustuksen mukaan esitutkintakertomukset ovat sekavia ja epäloogisia ja ne ovat syntyneet poikkeuksellisen paineen alla. Yksi keskeisimmistä kuulusteluista tehtiin sen jälkeen, kun kuulustelija oli tarjonnut naiselle Irish Coffee -drinkkejä.

Syyttäjät eivät ole osoittaneet, että nainen olisi saanut mitään taloudellista hyötyä väitetystä huumekaupasta.

Kortekallion sukulaisnaisen puolustus: Hollantiin matkustaminen ei ole rikos

Takavuosien huumesalakuljettajan Miika Kortekallion sukulaisnaista syytetään viidestä törkeästä huumausainerikoksesta sekä huumausainerikoksesta. Nainen on Malmin naisen pitkäaikainen ystävä. Hänen epäillään muun muassa järjestäneen Aarniolle hasiskontakteja Hollannista.

Nainen on kiistänyt syytteet. Puolustuksen mukaan Hollannin kontaktin ja Pasilan miehen yhteys on toiminut jo ennen kuin naisen väitetään tulleen mukaan huumeorganisaatioon. Naista ei ole tarvittu viestinviejäksi. Hänellä on ollut perhesyitä matkustaa Hollantiin, eikä syyttäjällä ole mitään näyttöä, että siellä olisi tapahtunut mitään laitonta.

Nainen on pitänyt yhteyttä Aarnion ja huumepoliisin kanssa ja siihen on ollut laillinen peruste. Myöskään yhteydessä Malmin naiseen ei ole mitään laitonta.

Puolustuksen mukaan nainen on nostanut suuria käteissummia, mutta ei ole mitään näyttöä, että se liittyisi huumeisiin.

Huumejutun oikeudenkäynti jatkuu vielä tiistaina, jolloin kuullaan kahden Aarnion entisen alaisen loppulausunnot. He ovat syytteessä virkarikoksista.

Lue yhteenveto Aarnion puolustuksen loppulausunnosta täältä ja yhteenveto syyttäjien loppulausunnosta täältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat