Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käräjäoikeus hylkäsi Laukaan maneesiturman syytteet

Vuonna 2013 tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli yksi ratsastaja.

Kotimaa
 
Juha Sorri
Laukaan ratsastuskoulun maneesirakennus sortui helmikuussa 2013.
Laukaan ratsastuskoulun maneesirakennus sortui helmikuussa 2013. Kuva: Juha Sorri

Keski-Suomen käräjäoikeus on hylännyt Laukaan maneesiturmaan liittyvät syytteet kuolemantuottamuksesta, neljästä vammantuottamuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syytettynä oli Laukaan kunnan johtava rakennustarkastaja.

Laukaan ratsastuskoulun maneesirakennus sortui helmikuussa 2013, jolloin kuoli yksi ratsastajatyttö ja neljä muuta ratsastajaa sai vakavia vammoja.

Tapauksen peruskysymyksenä oli se, onko rakennustarkastaja laiminlyönyt velvollisuutensa selvittää, onko kunnassa sellaisia Isola-mallisia halleja, joita voi uhata onnettomuus.

Poliisi mittasi maneesin katolla turmahetkellä olleen lumikerroksen paksuuden. Tutkimusten mukaan katon olisi pitänyt kestää lumen määrä.

Poliisin esitutkintaan osallistuneen Teknologian tutkimuskeskus VTT:n mukaan kaikki vastaavat maneesit pitäisi purkaa. VTT osallistui esitutkintaan, jotta rakennuksen epäkohtien merkitys ja vastuukysymykset saadaan selvitettyä.

Käräjäoikeus katsoo, ettei onnettomuuden ja siitä aiheutuneiden seurausten välillä ole sellaista välitöntä syy-yhteyttä, jonka perusteella voitaisiin katsoa, että vastaaja olisi aiheuttanut kuoleman tai vammoja.

Oikeuden mukaan tapahtumien aikaan voimassa ollut laki tai rakennusvalvontaa koskevat määräykset eivät ole asettaneet syytetylle sellaista virkavelvollisuutta, jota hän olisi rangaistavaksi säädetyllä tavalla rikkonut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat