Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaiset vaatii valtion tukeman ARA:n lakkauttamista – ”Asuntotilanne on sietämätön”

ARA ei ole onnistunut turvaamaan pienituloisille mahdollisuutta kohtuuhintaiseen asumiseen, perussuomalaiset sanovat. ARA:n johtaja Jarmo Lindén kiistää viraston epäonnistuneen.

Kotimaa
 
Ara
Ara täytyy lakkauttaa, vaativat perussuomalaiset.
Ara täytyy lakkauttaa, vaativat perussuomalaiset. Kuva: Ara

Perussuomalaisten puoluevaltuusto vaatii valtion tukeman Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n lakkauttamista.

”Kasvukeskusten asuntotilanne on sietämätön. ARA on epäonnistunut tehtävässään ja se on purettava”, puolueen tiedotteessa todetaan.

ARA ei ole onnistunut turvaamaan pienituloisille mahdollisuutta kohtuuhintaiseen asumiseen, perussuomalaiset sanovat.

”Kasvukeskuksissa on kohtuuhintaisista asunnoista huutava pula. ARA:n rahoittamien vuokra- ja asumisoikeustalojen sijoittajaomistajat perivät ARA:n siunauksella markkinavuokria ja keräävät miljoonavoittoja.”

Perussuomalaiset esittää ARA:n tilalle mallia, jossa valtiokonttori päättää kohtuuhintaiseen vuokra-asuntotuotantoon myönnettävästä rahoituksesta. Rahoitus suunnattaisiin ensisijaisesti kuntien omistamille yhtiöille.

Valtion ja kuntien omistamia yhtiöitä vaadittaisiin kasvukeskuksissa aloittamaan suuri valtion rahoittama osaomistusasuntojen tuotanto.

Lisäksi perussuomalaiset muun muassa esittää, että Kela päättäisi pienituloisille asunnonostajille tai peruskorjaajille suoraan myönnettävistä tuista. Tarkoitus on mahdollistaa pienituloisille omistusasuminen ja helpottaa kasvukeskusten ulkopuolella sijaitsevien asuntojen peruskorjausta

ARA:n johtaja Jarmo Lindén kiistää viraston epäonnistuneen.

”En usko pienituloisten aseman paranevan sen seurauksena, että lakkautetaan ainoa viranomainen, joka näitä kohtuuhintaisia asuntoja on tukenut.”

Lindén muistuttaa, että viime vuonna virasto rahoitti lähes 9 000 tuettua asuntoa. Hän tosin myöntää, että asuntotilanne on huono pääkaupunkiseudulla, etenkin Helsingissä.

”Sinne koitetaan kovasti rakentaa lisää yhdessä kuntien kanssa. Ei voi sanoa tilanteen olevan hyvä, mutta viime vuosina on saatu taas ARA-tuotantoa lisättyä. Viime vuosi oli paras sitten elvytysvuosien 2009–2010.”

Lindén myös sanoo, että asuntorakentamisen tukijärjestelmissä on ongelmia ja niitä pitäisi kehittää.

”Siinä mielessä kritiikki on paikallaan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat