Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Merkittäviä hylkylöytöjä

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
1948 St. Nikolai

Venäläinen sota-alus upposi Ruotsinsalmen meritaistelussa Kotkan edustalla 1790. Hylky löydettiin väylätöiden yhteydessä. Kaikenlainen sukellustoiminta on kielletty 300 metrin säteellä hylystä.

1953 St. Mikael

Kauppatavaraa kuljettanut purjealus upposi Nauvossa 1747. Hylky löytyi, kun kalastajien verkkojen ankkuriliina tarttui hylyn mastoon. Alukselle on määrätty suoja-alue, jolla kaikki sukeltaminen ja ankkurointi on kielletty.

1995 Kronprins Gustav Adolf

Ruotsalainen linjalaiva Kronprins Gustav Adolf upposi Helsingin edustalla vuonna 1788. Hylky sijaitsee Harmajan majakasta muutaman merimailin lounaaseen.

1998 Gråharuna

Puolustusvoimien sukeltajat löysivät purjealuksen hylyn Korppoosta. Hyvin säilynyt hylky on ajoitettu 1500–1600-lukujen vaihteeseen. Hylylle sukeltaminen on kielletty.

1999 Vrouw Maria

Hollantilainen kauppa-alus upposi matkalla Amsterdamista Pietariin 1771 Nauvossa. Hollantilainen kaksimastoinen rahtialus oli lastattu kauppatavaralla ja Katariina Suuren taide-esineillä. Pro Vrouw Maria -yhdistyksen sukeltajaryhmä löysi hylyn. Aluksen uppoamispaikka on suojeltu ja ympärivuorokautisessa valvonnassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat