Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hovioikeus alkoi käsitellä Trevoc-juttua – käräjäoikeus tuomitsi Aarnion vankeuteen

Jari Aarnio myöntää valmistelleensa Trevoc-hankintoja, kiistää yhä hyödyn.

Kotimaa
 
Juhani Niiranen / HS
Jari Aarnio kiistää tavoitelleensa Trevocista hyötyä itselleen tai jollekulle toiselle.
Jari Aarnio kiistää tavoitelleensa Trevocista hyötyä itselleen tai jollekulle toiselle. Kuva: Juhani Niiranen / HS
Tästä on kyse

Hovioikeus käsittelee neljän tuomitun asian

 Käräjäoikeus tuomitsi yhdeksästä vastaajasta neljä. Muiden syytteet hylättiin.

 Jari Aarnio sai yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeustuomion.

 Trevocin toimitusjohtaja Pasi Patama ja toinen yhtiön johtomies saivat muutaman kuukauden ehdolliset vankeustuomiot.

 Rikollisjärjestön pomon sisko sai sakkoja.

Helsingin hovioikeus alkoi maanantaina käsitellä Jari Aarnion ja kolmen muun syytetyn tuomioita Trevoc-jutussa. Käsittely alkoi valmisteluistunnolla, ja pääkäsittely alkaa toukokuun alussa. Käsittelyn on tarkoitus päättyä ennen juhannusta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Aarnion kesäkuussa 2015 ehdottomaan vankeuteen törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, lahjuksen ottamisesta ja rekisterimerkintärikoksesta. Tuomion mukaan Aarnio oli valmistellut Helsingin poliisissa hankintoja seurantalaiteyhtiö Trevocilta, vaikka hän oli itse sijoittanut rahaa yhtiöön mutkikkaiden rahoitusjärjestelyjen avulla.

Vielä oikeuden päätöksen jälkeenkin Aarnio kiisti, että hän olisi osallistunut laitehankintojen valmisteluun poliisissa.

”Hän ei edelleenkään katso, että hän olisi ollut valmistelemassa poliisissa laitehankintoja Trevocilta”, Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi sanoi tuomion antamisen jälkeen.

Nyt Aarnio on tältä osin muuttanut kantaansa. Hän ilmoittaa nyt hyväksyvänsä käräjäoikeuden ratkaisun siltä osin kuin siinä on katsottu hänen osallistuneen hankintojen valmisteluun.

Sen sijaan Aarnio kiistää tavoitelleensa Trevocista hyötyä itselleen tai jollekulle toiselle.

Käräjäoikeuden mukaan Aarnio käytti rahoitusjärjestelyissä rikollisjärjestö United Brotherhoodin silloista johtohahmoa Keijo Vilhusta.

Aarnio on oman kertomansa mukaan ollut mukana vain välikätenä auttamassa tietolähdettä ja varmistamassa, että Vilhunen ei liity Trevocin rahoitukseen.

Syyttäjät vaativat Aarniolle kovempaa rangaistusta ja sitä, että hänet tuomitaan myös törkeistä petoksista. Petossyyte meni käräjäoikeudessa kokonaan nurin.

Syyttäjien mielestä Aarnio ja Trevocin johtokaksikko huijasivat viranomaisia, kun he salasivat yhtiön todelliset rahoituskuviot. Heidän mielestään asiakkaille – Helsingin poliisille, suojelupoliisille, Tullille ja ulkoministeriölle – olisi pitänyt kertoa, että rahoitusta järjesteltiin Vilhusen avulla.

Vilhusen osalta syyttäjät hyväksyivät syytteen hylkäämisen. Vilhusen ei näytetty tienneen, mihin yhtiöön rahoitusta tosiasiassa järjesteltiin. Sen sijaan rahoituskuviossa mukana ollut Vilhusen sisko sai tuomion rekisterimerkintärikoksesta.

Sisko ja Trevocin johtokaksikko ovat valittaneet hovioikeuteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat