Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeriö haluaa sata miljoonaaturvallisuuteen

Selontekoluonnoksessa esitetään myös koko Tullin toiminnan siirtoa valtiovarainministeriöltä sisäministeriön alaisuuteen.

Kotimaa
 
HS

Sisäministeriö on saanut valmiiksi luonnoksen sisäisen turvallisuuden selonteoksi. HS:n tietojen mukaan vielä julkistamaton selontekoluonnos esittää, että sisäministeriö tarvitsee noin sata miljoonaa euroa lisää rahaa sisäisen turvallisuuden hoitoon.

Sisäministeriö tarvitsee lisää rahaa poliisille, oikeuslaitokselle ja rajavartiointiin. Se haluaa myös lisää voimavaroja esimerkiksi terrorismin ja tietoverkkorikollisuuden torjuntaan.

Noin puolet esitetystä rahantarpeesta selittyy kasvaneella maahanmuutolla, puolet turvallisuusympäristön muutoksella. Uhkakuvia ovat muuttaneet muun muassa Pariisin terrori-isku, Venäjän Krimin valtaus ja kasvanut kyberrikollisuus.

Selonteko viimeistellään kuitenkin vasta hallituksen kehysriihen jälkeen, kun tarvittavat poliittiset linjaukset ja täsmälliset rahapäätökset on tehty. Hallituksen kehysriihi pidetään 5. huhtikuuta.

Selontekoluonnoksessa esitetään myös koko Tullin toiminnan siirtoa valtiovarainministeriöltä sisäministeriön alaisuuteen. Hallitusohjelmassa on jo sovittu, että Tullin veronkantotoiminnot siirtyvät verohallintoon. Veronkantomuutos koskee noin paria sataa Tullin työntekijää, jotka siirtyisivät verohallinnon palkkalistoille.

Selonteko raamittaa myös tulevan poliisiverkoston tiheyttä. Lopullisesti se ratkeaa, kun ministeriön saamat rahat ovat selvillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat