Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhasta taposta Nokialla epäilty mies vapautettiin – ei perusteita vangitsemisvaatimukselle

Kotimaa
 

Tampere

Sisä-Suomen poliisi vapautti pidätettynä olleen nokialaisen, yli 60-vuotiaan miehen tiistaina. Miestä epäiltiin pian kaksikymmentä vuotta vanhasta henkirikoksesta, jonka uhrina kuoli nokialainen kunnallispoliitikko Markku Mallat.

Poliisi tiedotti asiasta tiistaina puolilta päivin.

Vapautetun miehen antamisssa kuulustelukertomuksissa on ristiriitoja, poliisi kertoo, mutta syitä ristiriitoihin ei ole tutkinnassa pystytty luotettavasti selvittämään. Poliisin mukaan vapauttamiseen päädyttiin, koska pelkkien ristiriitaisten kertomusten varaan ei vangitsemisvaatimusta katsottu voitavan perustaa.

Tapaus on ollut nyt keväällä paljon esillä, koska rikos eli tappo vanhenee 20 vuodessa, mihin on enää noin kolme viikkoa aikaa.

Poliisi kertoo, että syyttäjä on tarkistanut ja tutkinut mahdollisuudet syytteennostamisen määräajan pidentämiseen. Mahdollisuuksia ei kuitenkaan ole, koska teko on tapahtunut kymmenen vuotta aiemmin kuin määräajan pidentämistä koskeva lainsäändäntö tuli voimaan.

Poliisi perustelee myös asiaa sillä, että korkein oikeus on jo vuonna 2007 ottanut kannan, ettei lain soveltaminen ennen vuonna 2006 tapahtuneisiin rikosepäilyihin ole mahdollista.

Poliisi aikoo jatkaa asian tutkintaa ja tekee vielä tarkistuksia joidenkin henkilöiden havainnoista. Ketään muuta ei teosta epäillä.

Olennaista asiassa olisi tietää, ketkä muut matkustivat aamuyöllä huhtikuussa 1996 Nokialla samassa taksissa kuin Mallat. Poliisin saamat todistajakertomukset tilanteesta ovat olleet liian hataria. Mallat löytyi aamulla kuolleena, hänen tiedossa olevat jälkensä päättyivät taksimatkaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat