Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uhkaava veturipalo Nurmeksessa – palo saatiin sammutettua ennen kuin se saavutti tavarajunan kemikaalilastin

Junaliikenne Nurmeksen ja Lieksan välillä on pysähtyneenä, kunnes tavarajuna saadaan pois.

Kotimaa
 

Vaarallista ainetta kuljettavan junan veturi syttyi palamaan ja aiheutti uhkatilanteen Nurmeksessa. Nurmeksen pelastuslaitoksen asemamestari Sami Meriläinen kertoo, että tavarajunan kuljettaja oli havainnut palon ja pysähtyi Kohtavaaraan Pyssylammen kohdalle, noin 10 kilometriä Nurmeksesta Lieksan suuntaan. Kuljettaja ei itse pystynyt alkusammuttamaan voimakasta paloa.

”Jo ajomatkan aikana saimme tietää, että veturissa oli 2 000 litraa polttoainetta, samoin kuin sen takana olevassa veturissa. Niiden takana taas oli 6 vaunua, jotka sisälsivät vaarallista ainetta, kuten vetyperokosidia ja natriumkloraattia”, Meriläinen kertoo.

Palomiehiä hälytettiin paikalle monelta asemalta, mutta ensimmäisenä paikalla olivat Nurmeksen paloaseman työntekijät.

”Suoritimme ripeän sammutushyökkäyksen. Moottoritila saatiin sammumaan ennen kuin liekit ehtivät levitä toiseen veturiin.”

Uhkaavasta tilanteesta selvittiin lopulta säikähdyksellä. Läheinen tiealue jouduttiin sulkemaan ja junaliikenne häiriintyi tapahtuneesta, mutta paljon pahempaakin olisi voinut käydä.

”Kansankielellä sanottuna myös räjähdys olisi voinut tapahtua. Aina on olemassa vaara, kun tuli ja kemikaalit kohtaavat”, Meriläinen kertoo.

Sääolosuhteetkin olivat palomiesten puolella – alueella oli metri lunta, joten palon leviäminen ei olisi ollut niin helppoa kuin kesäaikaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat