Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeri Mäntylä: Fimean päätoimipaikka takaisin Helsinkiin – keskusta vastustaa

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän (ps) ratkaisu noudattaa aiemmin talvella julkistettua ministeriön työryhmän esitystä.

Kotimaa
 
Timo Hartikainen / Lehtikuva
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean tiloja Kuopiossa.
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean tiloja Kuopiossa. Kuva: Timo Hartikainen / Lehtikuva

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean päätoimipaikka siirtyy Kuopiosta Helsinkiin. Kuopiossa säilyy lääkehoitojen arviointiin ja lääkehuollon kehittämiseen liittyvät viraston tehtävät.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) päätti asiasta tiistaina. Mäntylän ratkaisu noudattaa aiemmin talvella julkistettua sosiaali- ja terveysministeriön työryhmän esitystä, joka suositteli Fimean alueellistamispäätöksen purkamista.

STT:n mukaan Keskustan eduskuntaryhmä ei hyväksy Mäntylän esitystä.

Mäntylän mukaan ratkaisu turvaa Fimean aktiivisen aseman kansainvälisessä kilpailussa. Fimean on Mäntylä mukaan pystyttävä pitämään kiinni osaavasta henkilöstöstä, joka voi johtaa arviointityötä ja opettaa nuorempia asiantuntijoita.

Fimea aloitti toimintansa Kuopiossa 2009 sen jälkeen kun silloinen sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk) oli päättänyt viraston työpaikkojen siirrosta Helsingistä Kuopioon. Siirto ei kuitenkaan toteutunut suunnitellusti, koska työntekijät eivät olleet valmiita muuttamaan Kuopioon. Fimeasta irtisanoutui kymmeniä työntekijöitä, mikä on viraston johdon mukaan vahingoittanut toimintaedellytyksiä.

Viime vuoden lopussa Fimean työntekijöistä 163 oli edelleen Helsingissä. Kuopiossa työskenteli 56 ja Turussa kuusi ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat