Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Sanomissa perjantaista lähtien uutisia myös lapsille

Kotimaa
 
Maija Koivisto
Sami Kero / HS
Lasten uutisten tekoon halutaan ottaa mukaan lapsia. Ensimmäisellä juttukeikalla kyseltiin lasten mielipiteitä koulun alkamisajoista.
Lasten uutisten tekoon halutaan ottaa mukaan lapsia. Ensimmäisellä juttukeikalla kyseltiin lasten mielipiteitä koulun alkamisajoista. Kuva: Sami Kero / HS

Helsingin Sanomat aloittaa tänä perjantaina uutisten julkaisemisen lapsille.

”Lasten uutisissa on uutisia ajankohtaisista aiheista, ja ne kerrotaan helposti ja ymmärrettävästi. Sisältö tulee olemaan monipuolista”, kertoo Lasten uutisten tuottaja Fanny Fröman.

Artikkeliin liittyvät

Lapset näkevät yhä enemmän sosiaalisessa mediassa uutisia eri medioilta. Muissa Pohjoismaissa lapsille suunnattuja uutispalveluja on jo olemassa.

Olennainen osa Lasten uutisten tekemistä on lasten osallistuminen. Ensimmäisellä juttukeikalla selvitettiin lasten mielipiteitä koulun alkamisajoista.

”Teimme ensimmäisen jutun muun muassa seitsenvuotiaiden kanssa. Lasten kanssa työskentely oli hauskaa, ja heillä oli paljon mielipiteitä”, Fröman kertoo.

”Lapsia näkyy uutisissa sekä tekijöinä että osana lähetyksiä ja uutisia.”

Uutisten tekemisessä nuoremmalle yleisölle on toki omat haasteensa.

”Suurin haaste tulee varmasti olemaan se, että löytää oikean tavan uutisoida lapsille. Haluamme kertoa myös vakavammista asioista aiheuttamatta kuitenkaan esimerkiksi pelkoa tai vääristelemättä totuutta”, Fröman toteaa.

”6–12-vuotiaat on ikähaarukkana myös kuitenkin aika suuri, joten uutisten täytyy olla ymmärrettäviä monenikäisille.”

Lasten uutisia voi lukea 18. maaliskuuta alkaen osoitteesta hs.fi/lastenuutiset tai perjantain lehdestä Lasten uutiset -osastolta. HSTV:ssä ilmestyy perjantaisin Lasten uutiset -lähetys.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat