Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapsetkin haluavat tietää

Kotimaa
 
Päivi Anttikoski

Pakolaiskriisi, koululaisten arki ja pukeutuminen ovat esimerkkejä aiheista, jotka kiinnostavat myös lapsia. Alakouluikäisetkin elävät uutistulvan keskellä. Maailma saattaa välillä näyttäytyä pelottavana ja monimutkaisena paikkana. Miten suunnistaa kaiken tiedon keskellä?

Helsingin Sanomat aloittaa huomenna Lasten uutiset. Haluamme kertoa Suomen ja maailman asioista innostavasti ja havainnollisesti. On tärkeää, että lapset saavat kysymyksiinsä ajantasaista tietoa. Maailman hahmottaminen luotettavan tiedon kautta edistää medialukutaitoa.

Hesarin Lasten uutiset tehdään siis lapsen näkökulmasta. Lapset myös pääsevät tekemään sisältöjä kanssamme. Yhteistyö lasten kanssa takaa sen, että ymmärrämme uusien mediankäyttäjien ajatuksia. Lapset kertovat meille, mitkä asiat heitä kiinnostavat.

Suomessa ei tällä hetkellä ole alakouluikäisille räätälöityä uutisointia, kuten esimerkiksi useissa Pohjoismaissa. Haluamme korjata tämän puutteen. Siksi olemme innoissamme Lasten uutisten aloittamisesta. Toivomme, että jutuistamme on iloa ja hyötyä niin lapsille kuin vanhemmillekin – toivottavasti myös opettajille.

Lasten uutiset ilmestyy perjantaisin lehdessä ja uutislähetyksenä HSTV:ssä. Lisäksi Lasten tiedekysymykset -palsta jatkaa Tiede-sivuilla perjantaisin. Verkossa Lasten uutiset päivittyy koko ajan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat