Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rikkihappolastissa ollut säiliöauto törmäsi puihin Lahdessa – koulu suljettiin päiväksi vuodon takia

Neljän kerrostalon asukkaat evakuoitiin yöllä onnettomuuspaikalta

Kotimaa
 
Palomiehet eristivät rikkihapporekan kolaripaikan
Palomiehet eristivät rikkihapporekan kolaripaikan
Rikkihappolastissa ollut säiliöauto törmäsi puihin Lahdessa. Palomiehet eristivät aluetta kolarin jälkeen aamulla. Kuvaus: Jussi Nukari / Lehtikuva.

Rikkohappolastissa ollut säiliöauto törmäsi puihin Hämeenlinnantiellä Lahdessa torstaina aamulla noin kello 3.30. Onnettomuus sattui Sopenkorven kaupunginosassa.

Ajoneuvoon tuli vuoto, minkä vuoksi viranomaiset evakuoivat varmuuden vuoksi kahden läheisen kerrostalon asukkaat linja-autokyydeillä Hennalan kasarmialueelle. Evakuoituja ihmisiä oli kaikkiaan kymmeniä, mutta heidän tarkkaa lukumääräänsä pelastuslaitoksella ei ollut aamulla tiedossa.

”Vuoto ei ollut kuin kymmeniä litroja, ja se on saatu tukittua. Lastia pumpataan parhaillaan toiseen säiliöön”, Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Jari Lehtinen kertoi aamulla kello 6.45.

Onnettomuuspaikan lähellä sijaitsevan Salpausselän koulun oppilailla oli ylimääräinen vapaapäivä, sillä koulupäivä heidän osaltaan peruttiin.

”Oppilaita olisi tullut niin monesta suunnasta onnettomuuspaikan ohi, että koulupäivä peruttiin varmuuden vuoksi”, Lehtinen sanoo.

Perävaunullisen säiliöautoyhdistelmän vetoauto kaatui törmäyksessä, mutta kuljettaja ei loukkaantunut. Myöskään muiden ihmisten ei tiedetä loukkaantuneen.

Pelastuslaitoksen mukaan säiliöauton kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan Kärpäsenmäen alla, jossa tienpinta oli jäässä. Auto törmäsi kahteen puuhun, jotka kaatuivat. Puut estivät säiliöautoa törmäämästä kerrostalon seinään.

Koska happolastissa ollut ajoneuvo kaatui aivan kerrostalojen viereen, viranomaiset katsoivat parhaaksi evakuoida asukkaat siltä varalta, että vuoto on suuri. Sen osoittautui kuitenkin pieneksi, ja pelastuslaitokselta arvioidaan, että asukkaat pääsevät palaamaan koteihinsa vielä aamupäivän aikana.

Valtatie 12:n liikenne katkaistiin onnettomuuden jälkeen useiksi tunneiksi molempiin ajosuuntiin. Lisäksi paikalle hälytettiin tutkijalautakunta. Tie aukesi kokonaan liikenteelle iltapäivällä puoli kahden jälkeen.

Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Jussi Nukari / Lehtikuva
Lahdessa evakuoitiin kymmeniä ihmisiä kahdesta kerrostalosta täysperävaunullisen rekan rikkihappovuodon vuoksi aikaisin torstaiaamuna.
Lahdessa evakuoitiin kymmeniä ihmisiä kahdesta kerrostalosta täysperävaunullisen rekan rikkihappovuodon vuoksi aikaisin torstaiaamuna.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat