Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ystävän kertomus sitoo Jari Aarnion entistä tiukemmin Trevociin

Jari Aarnio kertoi naiselle talvella 2009–2010 perustaneensa teknisiin laitteisiin liittyvän firman. Tiedot paljastuvat uudesta lisätutkinnasta.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa 8. maaliskuuta.
Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa 8. maaliskuuta. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Naispuolisen ystävän todistajankertomus sitoo Jari Aarnion entistä tiukemmin seurantalaiteyhtiö Trevociin. Nurmijärveläisen naisen mukaan Aarnio kertoi hänelle olevansa mukana firmassa, jossa oli tämän itsensä lisäksi mukana joku kaveri sekä asianajaja.

Tuoreessa lisätutkinnassa nainen kertoo, että Aarnio sanoi hänelle talvella 2009–2010 perustaneensa jonkun kaverinsa kanssa firman. Kun nainen kysyi, millaisesta firmasta on kyse, Aarnio oli vastannut ylimalkaisesti, että firmaan liittyy laitteita.

”Huomasin, ettei Jari halunnut asiasta enempää kertoa, ja puheet firmasta loppuivat sillä erää siihen”, nainen sanoi.

Naisen mukaan Aarnio ei myöhemminkään halunnut kertoa firmasta tarkemmin. Aarnion puheista nainen kuitenkin ymmärsi Aarnion tapailevan firmaan liittyen jotakuta asianajajaa.

Vuonna 2012 Aarnio oli naisen mukaan alkanut liikkua pakettiautolla. Aarnio oli kertonut naiselle, että firmalla oli ylimääräistä rahaa, joten yhtiö oli hankkinut auton.

”Minulle on jäänyt mieleen, että summa olisi ollut 20 000 euroa. Joskus katsoin asuntoni ikkunasta ja näin, kun Jari tuli pihaan jollain tummansinisellä pakettiauton näköisellä autolla. Auto oli yksivärinen, eikä siinä ollut mitään tarroja tai muuta, joihin olisin kiinnittänyt huomiota”, nainen kertoi.

Kesällä 2013 Aarnio oli yhdeltä tapaamiselta myöhässä. Syyksi Aarnio oli sanonut, että firman kanssa oli ongelmia.

Nainen ei tiennyt Aarnion yhtiökumppaneiden nimiä tai Aarnion asemaa yhtiössä.

Trevocissa keskeisissä rooleissa olivat yhtiön toimitusjohtaja Pasi Patama, suojelupoliisissa työskennellyt mies sekä yhtiön asioita hoitanut lakimies. Lakimies oli töissä asianajotoimistossa, mutta hän ei ollut itse asianajaja.

Trevocilla on myös pakettiauto, jota Aarnio on käyttänyt.

Aarnion syytteet Trevoc-jutussa perustuvat siihen, että hän olisi syyttäjien mukaan omistajaan rinnastettavassa asemassa Trevocissa samaan aikaan, kun hän oli mukana valmistelemassa Trevocin laitteiden hankintaa Helsingin poliisiin. Aarnio on syyttäjien mukaan tehnyt yhtiöön liittyvät rahoitusjärjestelyt rikollispomo Keijo Vilhusen avulla.

Aarnio on kiistänyt, että hänellä olisi mitään roolia Trevocissa. Alun perin hän kiisti myös osallistuneensa laitehankintojen valmisteluun poliisissa, mutta hän on muuttanut kantaansa käräjäoikeuden päätöksen jälkeen.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Aarnion kesäkuussa 2015 yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Oikeuden mukaan Aarniolla oli rooli Trevocissa samaan aikaan, kun hän valmisteli hankintoja poliisille.

Trevoc-jutun käsittely Helsingin hovioikeudessa alkoi maanantaina valmisteluistunnolla. Pääkäsittely alkaa toukokuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat