Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kurdiryhmä ilmoitti tehneensä Ankaran pommi-iskun

Kurdistan Freedom Falcons -ryhmä ilmoittaa tehneensä pommi-iskun, jossa kuoli 35 ihmistä ja loukkaantui toistasataa.

Kotimaa
 
Tumay Berkin / Reuters
Autopommi räjähti vilkkaan linja-autopysäkin lähellä sunnuntai-iltana hieman ennen kello 19.
Autopommi räjähti vilkkaan linja-autopysäkin lähellä sunnuntai-iltana hieman ennen kello 19. Kuva: Tumay Berkin / Reuters

Radikaali kurdiryhmittymä sanoo tehneensä Turkin pääkaupungin Ankaran sunnuntaisen autopommi-iskun. Iskussa kuoli ainakin 35 ihmistä ja loukkaantui 125.

Iskun tekijäksi ilmoittautuneella ryhmittymällä kerrotaan olevan yhteyksiä Kurdistanin työväenpuolue PKK:hon, uutistoimisto AFP kertoo.

”Maaliskuun 13. päivän iltana fasistisen Turkin kaduilla tehtiin tehtiin itsemurhaisku. Me teimme sen”, Kurdistan Freedom Falcons -ryhmittymä kirjoittaa verkkosivuillaan.

Turkin turvallisuusviranomaiset tiedottivat heti iskun jälkeen sunnuntaina, että kyseessä oli autopommilla tehty itsemurhaisku. Autossa oli yksi tai kaksi henkilöä, jotka suuntasivat iskunsa Kizilay-aukion bussipysäkille. Räjähdyshetkellä kello 18.45 alueella oli paljon ihmisiä.

Jo tuoreeltaan Turkin viranomaiset kertoivat löytäneensä todisteita iskun tekijöiden yhteyksistä PKK:hon.

Räjähdys oli jo toinen tuhoisa terrori-isku Ankarassa kuukauden aikana. Turkki on ollut hälytystilassa viime kesästä, jolloin iskujen sarja alkoi. Niissä on kuollut yhteensä jo noin 200 ihmistä.

Iskujen takana ovat olleet sekä radikaalit kurdiryhmät että äärijärjestö Isis.

Radikaaleista kurdiryhmistä on tullut Turkin johdolle ongelma sen jälkeen, kun kaksi vuotta pitänyt Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n ja Turkin hallituksen välinen tulitauko rikkoontui viime kesänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat