Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Entiset alaiset: Turvasimme Aarnion ja Saaran tapaamisia

Aarnion virkarikos- ja kavallussyytteiden käsittely jatkui torstaina

Kotimaa
 
Rio Gandara / HS
Jari Aarnion oikeudenkäynti jatkuu edelleen.
Jari Aarnion oikeudenkäynti jatkuu edelleen. Kuva: Rio Gandara / HS
Fakta

Käsittelyssä on vielä kolme kokonaisuutta

 Aarnion huumejutun käsittely loppui tiistaina. Käräjillä käsitellään kuitenkin vielä Aarnion muita syytteitä muutaman viikon ajan. Käsittelyssä on kolme kokonaisuutta.

 Yksi niistä liittyy prostituoituna toimineeseen Saaraan, jonka kertomuksista koko Aarnio-tutkinta lähti liikkeelle. Aarniota syytetään virkavelvollisuuksien rikkomisesta ja törkeästä kavalluksesta.

 Toinen kokonaisuus liittyy siihen, että Aarnion epäillään vuotaneen tietoja poliisin tietolähdetoiminnasta, valeostosta ja peitetoiminnasta eräälle asianajajalle.

 Kolmas kokonaisuus liittyy medialle tehtyihin tietovuotoihin. Syytteiden mukaan Aarnio yllytti alaistaan hankkimaan salaisia tietoja poliisin rekistereistä ja vuosi ne MTV:lle ja Suomen Kuvalehdelle.

Helsingin käräjäoikeudessa kuultiin torstaina kahta Helsingin huumepoliisin entisen johtajan Jari Aarnion entistä alaista, jotka kertoivat, että he ovat olleet turvaamassa Aarnion ja prostituoituna työskennelleen Saaran tapaamisia.

Aarnion epäillään auttaneen Saaraa prostituutiossa, harrastaneen tämän kanssa seksiä työajalla sekä kavaltaneen hänen rahojaan. Aarniota syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta ja törkeästä kavalluksesta.

Aarnio on kiistänyt syytteet. Hänen mukaansa kyse on ollut tietolähdetoiminnasta ja naisen auttamisesta erään liikemiehen pyynnöstä. Aarnio on kiistänyt harrastaneensa seksiä Saaran kanssa.

Aarnion alaisuudessa työskennellyt rikosylikonstaapeli kertoi turvanneensa Aarnion ja Saaran tapaamisia joitain kymmeniä kertoja 2000-luvun alkupuolelta alkaen. Poliisit eivät olleet käyneet sisällä Saaran asunnossa, vaan odottivat lähistöllä.

Rikosylikonstaapeli sanoi, että hänen käsityksensä mukaan Saara oli tietolähde. Hän kertoi myös, että Aarnio oli näyttänyt joitain naiselta tulleita viestejä. Hänen mielestään nainen ei ollut tarpeeksi vakaa tietolähteeksi.

Toinen rikosylikonstaapeli kertoi turvanneensa viidestä kymmeneen tapaamista vuodesta 2010 eteenpäin. Myös hän kertoi Aarnion näyttäneen Saaralta tulleita viestejä, jotka olivat olleet uhkaavia ja sekavia.

Hänen mukaansa turvaamisen idea oli pitää huoli, ettei asuntoon mennyt rikollisia silloin, kun Aarnio oli siellä.

Molemmat rikosylikonstaapelit ovat virkarikossyytteissä Aarnion huumejuttuun liittyen. He ovat Aarnion tavoin kiistäneet kaikki syytteet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat