Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rekisteriin hyväksytty Viskipuolue vaihtaa nimeä ja tähtää kunnallisvaaleihin

Alkoholipolitiikka oli puolueelle keino saada näkyvyyttä ja kannattajia.

Kotimaa
 
Lassi Rinne
Viskipuolueen vaalikampanjointia Helsingin Kaivopuistossa viime keväänä. Kuvassa puolueen puheenjohtaja Juhani Kähärä.
Viskipuolueen vaalikampanjointia Helsingin Kaivopuistossa viime keväänä. Kuvassa puolueen puheenjohtaja Juhani Kähärä. Kuva: Lassi Rinne

Liberaalia politiikkaa ajava Kansallinen Viskipuolue ry on hyväksytty puoluerekisteriin. Puolue sai kerättyä lain vaatimat 5 000 kannattajakorttia, ja puolueen rekisterihakemus on hyväksytty oikeusministeriössä.

Puolue on saanut medioissa julkisuutta lähinnä alkoholipolitiikkaan liittyen, mutta perustajat vakuuttavat, ettei kyseessä ole mikään yhden asian puolue.

”Kilpailukykysopimuksen vesityttyä ja maan eturyhmien riidellessä siitä, kuka saa ja kenelle annetaan, Suomen tulevaisuus näyttää todella huolestuttavalta. Koska nykyiset eduskuntapuolueet ovat kykenemättömiä ajamaan tämän maan kokonaisetua, perustimme Viskipuolueen”, tuoreen puolueen puheenjohtaja Juhani Kähärä sanoo tiedotteessa.

Puolueen mukaan Suomen alkoholipolitiikka on kyllä malliesimerkki sekä elinkeinotoimintaa, työllisyyttä, kilpailua että yksilönvapauksia haittaavasta sääntelystä, mutta se oli kuitenkin vain keino hankkia näkyvyyttä ja kannattajakortteja.

”Teemamme on elinkeinon vapaus. Kaikki turha sääntely pitäisi purkaa. Esimerkiksi apteekkien ja taksien lupasääntely. Kyvykkäiden ihmisten pitää pystyä perustamaan sellaisia yrityksiä kuin itse haluavat”, Kähärä sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa helmikuun alussa.

Lähitulevaisuudessa puolueen suunnitelmissa onkin nimenvaihdos, ja sen jälkeen kunnallisvaalit koko maassa.

Piirijärjestöjä aiotaan perustaa niihin osiin Suomea, joista löytyy puolueen politiikasta kiinnostuneita aktiiveja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat