Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tilastokeskus: Eläkeikäisten pienituloisuus vähentynyt eniten – nuorten pienituloisuus yleistyi

Pienituloisista vanhuksista valtaosa oli entisiä työläisiä, alempia toimihenkilöitä tai maanviljelijöitä.

Kotimaa
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Pienituloisuus on vähentynyt eniten 65 vuotta täyttäneellä väestöllä.
Pienituloisuus on vähentynyt eniten 65 vuotta täyttäneellä väestöllä. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Pienituloisuus on vähentynyt eniten 65 vuotta täyttäneellä väestöllä, kertoo Tilastokeskus tuoreessa tulonjakotilastossaan.

Tilastokeskus mittasi pienituloisuusasteen muutosta vuosien 2007 ja 2014 välillä iän mukaan. 65–74-vuotiaiden pienituloisuusaste laski 16,6 prosentista 8,1 prosenttiin vuoteen 2014 mennessä.

Pienituloisista 65 vuotta täyttäneistä henkilöistä hieman yli kolmannes on työntekijäammateista eläkkeelle jääneitä, neljännes entisiä alempia toimihenkilöitä ja vajaa neljännes entisiä maatalousyrittäjiä.

Vuonna 2007 koko väestön tuloerojen ja pienituloisuuden kasvu pysähtyi. Muista ikäryhmistä poiketen nuorten pienituloisuus kuitenkin yleistyi.

Tilastojen mukaan korkein pienituloisuusaste oli 18–24-vuotiailla, joista 29,7 prosenttia oli pienituloisia vuonna 2014. Ikäryhmään kuuluvista pienituloisista kaksi kolmesta on opiskelijoita.

25–34-vuotiaiden pienituloisuusaste on kasvanut kuitenkin suhteellisesti eniten kaikista ikäryhmistä verrattuna vuoteen 2007, lähes neljä prosenttiyksikköä. Pienituloisuusaste nousi 12,8 prosenttiin.

25–34-vuotiaista pienituloisista 30 prosenttia on opiskelijoita ja 28,8 prosenttia työttömiä.

Vuonna 2014 pienituloisuuden raja oli yhden hengen taloudella 14 300 euroa vuodessa eli 1 190 euroa kuukaudessa. Tuloilla tarkoitetaan verojen jälkeisiä rahatuloja, jotka koostuvat työ- ja omaisuustuloista sekä tulonsiirroista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat