Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alko avaa kuluttajille verkkokaupan syksyllä

Verkosta voi tilata kaikkia valikoiman tuotteita.

Kotimaa
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Alkon aikoo kasvattaa valikoimaansa 10000 tuotteeseen vuoteen 2020 mennessä.
Alkon aikoo kasvattaa valikoimaansa 10000 tuotteeseen vuoteen 2020 mennessä. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Alko avaa verkkokaupan kuluttajille marraskuussa. Heitä ennen verkkoasioille pääsevät yritysasiakkaat: yritysten verkkokauppa avautuu kesällä sen jälkeen, kun sitä on ensin kokeiltu joidenkin yritysasiakkaiden kanssa.

Uudessa verkkokaupassa voi asioida myös puhelimitse.

Asiakas voi tilata verkkokaupasta kaikkia Alkon valikoimassa olevia tuotteita, niin vakiovalikoimaa kuin tilausvalikoimaakin. Valittavissa on silloin kaikkiaan 5 700 tuotetta.

”Esimerkiksi ennen mökkiviikonloppua voi käydä tutustumassa valikoimaan ja tehdä verkkotilauksen lähimyymälään”, selvittää Alkon toimitusjohtaja Hille Korhonen.

Tilaus toimitetaan saman viikon aikana. Noudettaessa tarkistetaan sekä henkilöllisyys että ikä. Vielä ei ole tiedossa, mitä lisämaksuja ostoon mahdollisesti tulee.

Kaikki tilauksen noutopaikatkaan eivät ole vielä tiedossa. Posti hoitaa logistiikan, mutta noutopisteitä voi olla muitakin kuin postikonttorit ja Alkon myymälät. Nykyään tilauksia voi noutaa myös Matkahuollosta.

Uudessa verkkokaupassa on Alkon koko valikoima eli vakivalikoiman noin 2 300 ja tilausvalikoiman 3 400 tuotetta. Niitä voi ostaa ja maksaa ympäri vuorokauden.

Valikoima on laajenemassa, sillä Alko on päättänyt laajentaa sen 10 000 tuotteeseen vuoteen 2020 mennessä.

”Olemme iso ostaja, joka kiinnostaa myös harvinaisuuksien tekijöitä”, Korhonen sanoo.

”Valikoimaan tulee joka vuosi 800 uutta tuotetta, viime vuonna tuhat.” Viime vuoden suuri nousija olivat alkoholittomat viinit, joiden myynti kaksinkertaistui.

Noin puolet Alkon myynnistä on viinejä ja neljännes väkeviä alkoholijuomia.

Verkon kautta voi myös pyytää Alkoa hankkimaan lähes mitä tahansa maailmalla myynnissä olevaa alkoholijuomaa. Tämä erikoistilausmahdollisuus on käytössä jo nyt: Alko selvittää, onko haluttua tuotetta saatavilla ja mihin hintaan.

Mahdollisuutta tilata käyttävät etenkin ihmiset, jotka ihastuivat matkalla esimerkiksi tiettyyn viiniin ja haluavat sitä lisää. Erikoistilauksen perusyksikkö on laatikko, vähimmillään 6 pulloa.

Alkon verkkokaupan kaltainen yksikkö on jo toiminnassa Ruotsissa ja Norjassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat