Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sadat ahtaajat marssivat ulos työpaikaltaan Raumalla – irtisanottua ”kaveria ei jätetä”

Rauman sataman operoinnista vastaavan Europortsin toimitusjohtaja Tapio Orne ei osaa vielä kertoa, miten pitkään ulosmarssi jatkuu.

Kotimaa
 
Vesa-Matti Väärä
Rauman satamassa on meneillään laiton työtaistelu.
Rauman satamassa on meneillään laiton työtaistelu. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Sadat Rauman sataman ahtaajat marssivat perjantaina puolenpäivän aikaan ulos työpaikaltaan.

Rauman sataman operoinnista vastaavan Europortsin toimitusjohtaja Tapio Orne vahvistaa, että satamassa on meneillään laiton työtaistelu.

”Tämä on laiton työtaistelutoimenpide, sillä meillä on työrauhavelvoite päällä. Käymme toki yt-neuvotteluita, mutta en osaa sanoa, mihin asiaan tämä ulosmarssi erityisesti liittyy. Oletusarvona on, että töiden pitäisi jatkua normaalisti, mikä ei tällä hetkellä tapahdu.”

Rauman satamamiehet ry:n pääluottamusmies Ari Juholan mukaan työntekijät päättivät järjestää ulosmarssin, kun yksi työntekijä irtisanottiin aamulla.

”Meidän mielestämme työnantajalla ei ollut perusteita irtisanoa työntekijää. En kommentoi sen enempää, millä perustein hänet irtisanottiin”, Juhola sanoo.

Parisataa aamuvuorolaista poistui työpaikaltaan kello 11:30 ruokatunnin yhteydessä. Juholan mukaan kello 15:30 iltavuoroon saapuvat työntekijät tekevät oman päätöksensä töihin jäämisestä.

”Odotamme, että työnantaja peruisi irtisanomisen. Meillä on täällä sellainen kaveria ei jätetä -meininki”, Juhola sanoo.

Europortsin toimitusjohtaja Tapio Orne toivoo, että rauha saataisiin palautettua työpaikalle mahdollisimman nopeasti.

”Meillä on rannassa laivoja, jotka pitäisi saada mahdollisimman nopeasti purettua ja lastattua, jotta ne saataisiin liikkeelle ja palvelu hoidettua”, Orne sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat