Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilä ”ei asetu esteeksi” Esko Ahon ehdokkuudelle venäläispankin hallitukseen

Kotimaa
 
Roni Rekomaa
Esko Aho on ehdolla Venäjän suurimman pankin Sperbankin hallitukseen.
Esko Aho on ehdolla Venäjän suurimman pankin Sperbankin hallitukseen. Kuva: Roni Rekomaa

Bryssel

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoo, ettei hänelle ole ongelma, että entinen pääministeri Esko Aho on ehdolla pakotelistalla olevan venäläisen Sberbankin hallitukseen. Hänen mukaansa keskustalainen Aho oli informoinut Sipilää asiasta ennen kuin se tuli julkisuuteen.

”Aho kertoi, että hän on ehdolla, se oli tiedossa etukäteen. Tämä on puhtaasti hänen henkilökohtainen asiansa. Tämä ei ole hallituksen eikä hallitusten välinen asia”, Sipilä totesi Brysselissä, jossa hän osallistuu EU-johtajien huippukokoukseen.

Aho on ehdolla Venäjän suurimman pankin Sberbankin hallitukseen. Pankki on EU:n ja Yhdysvaltain rajoitettujen pakotetoimien piirissä.

Sipilän mukaan muitakin suomalaisia yksityishenkilöitä toimii Venäjällä, eikä pankin hallituksessa toimiminen ole pakotteiden vastaista.

”Kun hän tästä kertoi, kerroin, etten asetu millään tavalla esteeksi. Hän sen hyvin perusteli, ja tietenkin se, että noin suuren pankin hallitukseen pyydetään, se on arvonanto hänen osaamiselleen”, Sipilä sanoi.

Aho kertoi torstaina Helsingin Sanomille, että Sberbankin hallituksessa on kaksi muutakin ulkomaalaista, toinen heistä on italialaisen Monte dei Paschi di Siena -pankin hallituksen puheenjohtaja Alessandro Profumo.

”Vaikka pakotteet ovat voimassa, Suomella ja Venäjällä on paljon kanssakäymistä, joka jatkuu normaalisti. Naapuruus jatkuu, vaikka eletään vaikeita aikoja. Se on erittäin tärkeätä molempien kannalta”, Aho sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat