Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SAK: Maahanmuuttaja­naisen euro on 62 senttiä – naisten kotouttamista helpotettava koulutuksella

Esimerkiksi piilotyöpaikat jäävät maahanmuuttajilta saamatta, kun verkostoja ei ole, SAK muistuttaa.

Kotimaa
 
Outi Pyhäranta / HS
Työllistymisen ollessa hankalaa maahanmuuttajataustaiset naiset saattavat jäädä mieluummin kotiin hoitamaan perhettä kuin hakea työelämään.
Työllistymisen ollessa hankalaa maahanmuuttajataustaiset naiset saattavat jäädä mieluummin kotiin hoitamaan perhettä kuin hakea työelämään. Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Maahanmuuttajataustaisen naisen on noin kolme kertaa vaikeampaa löytää työpaikka kuin kantasuomalaisen naisen, toteaa Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK tiedotteessaan.

Tilastokeskuksen vuoden 2014 tilastojen mukaan palkkatyössä olevan maahanmuuttajanaisen euro oli vain 62 senttiä suomalaismiehen eurosta, 77 senttiä maahanmuuttajamiehen eurosta ja 84 senttiä suomalaisnaisen eurosta.

”Jos hän työllistyy, löytyy työpaikka useimmiten matalapalkka-alalta”, SAK:n maahanmuuttoasioiden asiantuntija Eve Kyntäjä huomauttaa tiedotteessa.

SAK toivoo tehokkaita toimia maahanmuuttajataustaisten naisten kotouttamiseksi ja auttamiseksi mukaan yhteiskuntaan muun muassa koulutuksen lisäämisellä. Esimerkiksi kielitaitoa ja verkostoitumista olisi tärkeää tukea.

Kyntäjä muistuttaa, että konfliktialueilta Suomeen muuttaneilla naisilla on usein heikko koulutustaso ja muita maahanmuuttajia suurempi riski jäädä pitkäksi aikaa työttömiksi.

”Maahanmuuttajilla on yleensäkin vähän tai ei lainkaan verkostoja kantaväestöön. Työnhakijan on vaikeaa saada tietoa esimerkiksi piilotyöpaikoista ilman hyviä oman alansa verkostoja”, Kyntäjä sanoo tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat