Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Sanomain Säätiö jakoi lähes 770 000 euroa apurahoja – Uutisraivaaja-kilpailu järjestetään neljännen kerran

Kaksi hanketta sai 150 000 euron apurahan.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Uutisraivaaja-kilpailun tuomaristo jakoi vuoden 2015 pääpalkinnon Kuka- ja Lucify-palveluiden kesken syyskuussa. Kehitysrahan vastaanottivat Kuka-verkkopalvelun Mari Vaara ja Iris Sandelin sekä Tuomas Valtanen (vas.), Ville Vaara ja Jaakko Nygren.
Uutisraivaaja-kilpailun tuomaristo jakoi vuoden 2015 pääpalkinnon Kuka- ja Lucify-palveluiden kesken syyskuussa. Kehitysrahan vastaanottivat Kuka-verkkopalvelun Mari Vaara ja Iris Sandelin sekä Tuomas Valtanen (vas.), Ville Vaara ja Jaakko Nygren. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Helsingin Sanomain Säätiön hallitus myönsi vuosikokouksessaan torstaina kaikkiaan 767 765 euroa apurahoja viidelle eri hankkeelle.

Kaksi hanketta sai 150 000 euron suurapurahan. Tampereen yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteishanke Tieto ja tunteet pakolaiskeskustelussa selvittää pakolaiskriisiin liittyvää mediajulkisuutta.

Toinen 150 000 euron apurahan saanut tutkimus Tiede kertomuksena, tutkija kertojana tarkastelee tieteellisen tiedon yleistajuistamista. Tutkimus toteutetaan Helsingin yliopiston suomen kielen oppiaineessa.

Säätiön hallitus on myös varannut 300 000 euroa neljännen Uutisraivaaja-innovaatiokilpailun rahoittamiseen. Kilpailun tavoitteena on löytää uusia toimintatapoja ja menestyviä liiketoimintamalleja tiedonvälitykseen ja journalismiin.

Kilpailu käynnistyy syksyllä 2016, ja voittaja tai voittajat valitaan syksyllä 2017.

Uutisraivaajan voittaja voi saada jopa 250 000 euroa hankkeensa toteuttamiseen.

Vuonna 2015 Uutisraivaajan pääpalkinto jaettiin kahden kilpailijan kesken. Puolet palkintorahoista sai toimittajat ja asiantuntijat yhdistävä Kuka-verkkopalvelu. Toinen voittaja taas oli Lucify-palvelu, joka tuottaa välineitä tiedon jalostamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat