Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vasemmistoliitto ei hötkyile presidenttipelissä – kesällä valittava puheenjohtaja joutunee ehdokkaaksi

Kukaan puheenjohtajaehdokkaista ei vielä luvannut ottaa tehtävää vastaan: ”Ei ole vielä ajankohtaista pohtia presidentinvaalia”

Kotimaa
 
Aku Häyrynen / Lehtikuva
Vasemmistoliiton puheenjohtajaehdokkaat, kansanedustajat Jari Myllykoski (vas.), Li Andersson ja Aino-Kaisa Pekonen puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä lauantaina.
Vasemmistoliiton puheenjohtajaehdokkaat, kansanedustajat Jari Myllykoski (vas.), Li Andersson ja Aino-Kaisa Pekonen puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä lauantaina. Kuva: Aku Häyrynen / Lehtikuva

Vasemmistoliiton puheenjohtajaehdokkaat ovat kaikki sitä mieltä, että puolue tulee asettamaan oman presidenttiehdokkaan vuoden 2018 presidentinvaaleihin. Ensi kesänä on puolueen viimeinen puoluekokous ennen presidentinvaalia, mutta presidenttiehdokasta puoluekokous ei nimeä.

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston varapuheenjohtaja Pia Lohikoski sanoi puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä, että vasemmistoliitossa presidenttiehdokkaan valitsee aikanaan puoluevaltuusto.

Presidenttipeli käynnistyi, kun keskusta ilmoitti valitsevansa ehdokkaansa jo keskustan puoluekokouksessa ensi kesänä. Keskustallakin kesän puoluekokous on viimeinen ennen presidentinvaalia. Tehtävään ilmoittautui jo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen.

Vasemmistoliiton presidenttiehdokkuus saattaa hyvinkin langeta puolueen uudelle puheenjohtajalle. Kukaan kolmesta puheenjohtajaehdokkaasta – Aino-Kaisa Pekonen, Jari Myllykoski ja Li Andersson – ei kuitenkaan luvannut ottaa presidenttiehdokkuutta vastaan, jos tulee valituksi. He halusivat ensin keskittyä puheenjohtajavaaliin.

”Puolueessa ei ole vielä ajankohtaista pohtia presidentinvaalia”, puolueen varapuheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen sanoi.

Puoluevaltuuston kokous antoi kovaa kritiikkiä Suomen hallitukselle sen leikkauspolitiikasta. Myös kilpailukykysopimus sai kuulla kunniansa.

”Eduskuntavaalien seurauksena Suomessa on ennenäkemättömän oikeistolainen hallitus. Hallitus, joka syyttää talouden ja yhteiskunnan ongelmista ammattiyhdistysliikettä, työttömiä ja maahanmuuttajia”, Pekonen sanoi.

”Suomen suurin ongelma on tällä hetkellä kasvava työttömyys, jota hallitus leikkauksillaan vain pahentaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat