Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääsiäisen menoliikenteessä ruuhka­huippu kiiras­torstaina, talvi­renkaat kannattaa jättää alle

Ajokelin pitäisi olla kohtalainen, mutta jo Keski-Suomen pikkutiet ovat vielä sohjoisia.

Kotimaa
 
Pekka Sakki / Lehtikuva
Pääsiäisen ruuhkahuippu on edellisvuosien tapaan kiirastorstaina.
Pääsiäisen ruuhkahuippu on edellisvuosien tapaan kiirastorstaina. Kuva: Pekka Sakki / Lehtikuva
Fatka

Vinkit autoilijalle pääsiäisliikenteeseen

 Unohda kiire.

 Tarkista pyyhkimien sulat, pissapojan riittävä neste ja rengaspaineet.

 Pidä riittävästi taukoja. Vaihda kuski tarvittaessa.

 Varaa lapsille tekemistä, kuten lukemista, äänikirjoja ja pelejä.

 Tarkista teiden tilanne kelikameroista Liikenneviraston verkkosivuilta.

Pääsiäisen menoliikenteen ruuhkahuippua odotetaan jälleen kerran kiirastorstain iltapäivään. Tieliikennekeskus Helsingin mukaan päätiet ruuhkautuvat pahasti, kun autojen määrä hetkittäin kaksinkertaistuu normaaliliikenteeseen verrattuna. Ruuhkia helpottaa hieman se, että osa autolla matkaan lähtevistä yrittää välttää ruuhkahuippuja.

”Matkaanlähtijät osaavat entistä enemmän välttää torstain ruuhkia joko lähtemällä matkaan jo keskiviikkona tai aikaisin perjantaina aamulla”, tieliikennepäivystäjä Antti-Jussi Palmroos kertoo.

Moni autoilija miettii, kannattaako ennen pääsiäismatkaa vaihtaa kesärenkaat autoon. Lain mukaan kesärenkaat saa vaihtaa alle maaliskuun alussa, ja Etelä-Suomen tiet alkavat olla sulia. Palmroos neuvoo kuitenkin pitämään talvirenkaat alla, varsinkin jos on lähdössä Pohjois-Suomeen.

”Oulun kohdalla on vielä täysi talvi, eikä tarvitse ajaa pitkällekään pääkaupunkiseudulta Keski-Suomeen, kun pikkutiet ovat jo sohjoisia”, Palmroos sanoo.

Ilmatieteen laitoksen mukaan alkuviikoksi luvattu kylmempi sää muuttuu keskiviikkona matalapaineen myötä. Keskiviikoksi ainakin Etelä-Suomeen on luvassa jokin verran lumisateita. Niiden määrät eivät ole kuitenkaan suuria.

”Tiet voivat olla liukkaita aikaisin aamulla, mutta tähän aikaan vuodesta mustat tienpinnat imevät auringon säteilyä. Vaikka ilma olisi pakkasella, tienpinta nousee plussalle, ja lumi sulaa nopeasti”, päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle kertoo.

Myös kiirastorstaille on luvassa vähäisiä lumisateita, mutta ennuste on vielä epävarma. Saarikalle muistuttaa, että pääsiäisen sääennuste tarkentuu viikon mittaan.

”Matkalle lähtevän kannattaa seurata kelivaroituksia vielä edeltävänä päivänä”, Saarikalle neuvoo.

Pääsiäisen menoliikenne näkyy myös raiteilla. VR:n viestinnästä kerrotaan, että rautateitä pitkin pääsiäisen viettoon lähtee 60 000 pääkaupunkiseutulaista. Pitkäperjantain liikenteessä on useita lisävuoroja.

Kesäaikaan siirtyminen vaikuttaa kaukoliikenteen yöjunien aikatauluihin. Kelloja siirretään eteenpäin tunnilla sunnuntaina aamuyöllä, minkä jälkeen yöjunat kulkevat normaaliaikataulua myöhemmässä aikataulussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat