Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi: Piikkiössä kaadetun suden metsästäjiä on uhkailtu

Poliisi selittää tiedotteessaan, miksi eläin päätettiin lopettaa.

Kotimaa
 
Poliisi
Poliisi lähettää kaadetun noin 40-kiloisen susiuroksen Elintarviketurvallisuusvirasto Eviraan tarkempiin tutkimuksiin.
Poliisi lähettää kaadetun noin 40-kiloisen susiuroksen Elintarviketurvallisuusvirasto Eviraan tarkempiin tutkimuksiin. Kuva: Poliisi

Kaarinassa, entisessä Piikkiön kunnassa Varsinais-Suomessa lauantaina kaadetun suden tapaus on herättänyt kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa, kertoo Lounais-Suomen poliisi tiedotteessaan.

”Kärjekkäimmissä sosiaalisen median kommenteissa on jopa uhattu jahtiin osallistuneita metsästäjiä – – Poliisin päätöksiä voi aina arvostella ja kyseenalaistaa, mutta poliisin toimia avustaneiden virka-aputoimijoiden solvaaminen tai uhkailu on sopimatonta”, poliisi kertoo.

Poliisi selittää tiedotteessaan, miksi eläin päätettiin lopettaa.

Susiuroksesta oli poliisin mukaan tehty ensin havaintoja Liedossa. Lauantaina eläin oli kulkenut Piikkiön taajamassa lähellä ihmisasutusta. Normaalisti villipedot pyrkivät välttämään ihmisiä.

”Suurpedon rauhoittaminen, kiinniottaminen, käsitteleminen, karkottaminen tai siirtäminen turvallisesti pois ihmisten keskeltä on hyvin hankalaa. Karkotustoimia on kokeiltu aiemmin myös Varsinais-Suomen alueella köyhin tuloksin”, tiedotteessa kerrotaan.

Alustavien tutkimusten mukaan eläin oli hoikka ja sairas.

Poliisin mukaan ihmisasutuksen lähellä liikkuva petoeläin on turvallisuusriski, johon julkisen vallan on pakko puuttua.

”Tässä kyseisessä tapauksessa ja tilanteessa ihmisten turvallisuus katsottiin kyseisen eläimen käytöksen ja tilan perusteella suurimmaksi suojeltavaksi intressiksi”, poliisi selittää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat